Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Vaš kućni ured

10 savjeta za uspješno obavljanje posla iz udobnosti doma.

Privlačno se čini ujutro probuditi, pojesti i bez stresa i prometne gužve zagrliti svoju jutarnju kavicu te se u samo nekoliko koraka odšetati do kućnog ureda. Ipak, kako biste bili što produktivniji, vaš ured bi trebao odgovarati ugodnom mjestu za rad, a ne za odmor i izležavanje.

Rad od kuće se spominje već 70-ih godina prošlog stoljeća, a taj se način funkcioniranja posebice sve više primjenjuje u manjim tvrtkama zbog uštede u doba recesije. Tehnološki razvoj je naime omogućio da smo uvijek i svugdje dostupni bilo putem mobitela, e-maila, društvenih mreža ili nekog drugog načina komuniciranja putem interneta.Psihički bi rad od kuće mogao loše djelovati na ljude, posebice ako osoba nema zadatke koje mora ispuniti u danom satu ili danu. Osjećaju nekorisnosti, izgubljenosti i nemoći najbolje je doskočiti ako si svaki dan postavite ciljeve koje morate ispuniti. Izvršavanje zadanih ciljeva čovjeku daje osjećaj zadovoljstva i kontrole nad vlastitim životom.

Ipak, rad od kuće je dobar jer je prisutna manja doza stresa od onog u uredskom okruženju. Lakše možete obavljati dnevne dužnosti te si možete sami organizirati vrijeme. Kako biste ured napravili plodonosnim mjestom za rad, evo nekoliko savjeta.

1. Bitno je da li vaš kućni ured ima dovoljno priključaka za struju i naravno (ako vam je potrebno), da postoji dobra internetska veza.

2. Radni stol smjestite blizu prozora kako biste dobili dovoljno danjeg svijetla.3.
Radnu sobu obojite mirnim, svijetlim i oku ugodnim nijansama, poput nježno plave, bijele ili nježno žute.

4. Osim velike rasvjete koja ne bi trebala biti fluorescentna, nabavite i malu lampu za stol kako biste što manje umarali oči.

5.
Opskrbite se ugodnom stolicom koja podupire vaša lađe, ali da pritom nije previše mekana, kako ne biste zaspali u njoj.

6. Bit će vam potrebno više nego nekoliko polica kada se uredski materijal počne gomilati.

7. Po mogućnosti odaberite stol u obliku L, kako bi vam sve bilo dostupno i na dohvat ruke.8.
Provjerite da li je soba u kojoj namjeravate provoditi radno vrijeme prikladno zvučno izolirana. Ako možete, odaberite najizoliraniju sobu u kući ili stanu.

9. Pripazite na interakciju s ostalim ukućanima. Za početak je najbolje odrediti neka pravila vašim najmilijima jer mogli biste se naći u situaciji da vas primjerice dijete svako malo dođe posjetite kako bi vidjelo što radite.

10. Ako soba koja vam služi kao ured ima još pokoju namjenu, pripazite na to da imate dovoljno ormara u koje možete spremiti sve svoje stvari.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 350 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2023. je 40% i...

Dobar posao

Novac nije najvažnija stvar u životu, reći će oni koji ga imaju. Kako bi i vama postao nevažna stavka, donosimo vam nekoliko vještina kojima...

Duh i tijelo

Koje su to loše male navike koje možda nesvjesno imate, a zbog kojih vas ljudi ne vole.

Horoskop

Ako ste dugo željeli promijeniti posao ili sanjali o promaknuću, vrijeme je da saznate kakve vam izglede zvijezde zapravo obećavaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.