Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Vatreni trojac na Woodyjev način

Malo Vicky i više Christine u puno Barcelone, dobio je Javier Bardem. Borba tradicionalnog i slobodoumnog u ringu ljubavi dok zviždaljku drži Woody Allen u filmu „Vicky, Christine, Barcelona“.

Priča je svakodnevna, dvije Amerikanke Vicky (Rebecca Hall) i Christina (Scarlett Johansson) sa svojim koferima zaputile su se u ljetnu europsku avanturu.

Vicky je ozbiljnija, nespontana i došla je proučavati katalonsku kulturu, dok je Christina slobodoumna redateljica koja u stranoj zemlji i dalje pokušava naći sebe i odgovoriti na pitanja o ljubavi.

Uz gitare, vino i miris barcelonske ljetne noći dogodi im se Juan Antonio (Javier Bardem) koji želi trojac. Naravno djevojke ne pristaju na san svakog muškarca odmah. Ipak svaka provodi vatrene noći s njim i zaljubljuje se. Ali to nije sva zavrzlama, Juan Antonio je i dalje zaljubljen u svoju bivšu ženu Mariu Elenu čiji neurotični umjetnički karakter dočarava Penelope Cruz. Almodovarova muza se pokazala da i pod palicom ekscentričnog Woodyja Allena može odigrati strastveno, uvjerljivo i iskreno. Film je u Hrvatskoj do sada pogledalo više od 20.000 ljudi.

Štih njujorškog redatelja osjeti se u neposrednim razgovorima, komadićima filozofije života i ljubavi koji se prožimaju kroz svakodnevnu rutinu likova. Kamera je kao uljez u kadrovima, kao špijun koji zaviruje u nečiju intimu, tako da se na trenutke i mi sami osjećamo kako ne bi trebali biti tu.

Woodyjeva mezimica Scarlet je za svog redatelja i publiku pokazala grudi, a i uronila u seksualni trojac sa Javierom i Penelope. Ipak u filmu nije našla ljubav, čak ni između ovo dvoje vatrenih likova.

No, njena razmišljanja o potrazi za ljubavlju nisu završila potpuno nesretno, još jednom je shvatila što ne želi, a to je ovaj put ljubav u troje. Pokušala je, a vi možete probati pogledati ovaj film, bez obzira je li Woody Allen redatelj po vašem ukusu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Film Smrt na Nilu ponovno je okupio filmski tim koji stoji iza globalnog hita iz 2017. - Ubojstvo u Orient Expressu. 

Zanimljivosti

Veliki crveni pas Clifford animirana je filmska adaptacija serije klasičnih dječjih knjiga autora Normana Bridwella iz 1963. godine.

Zanimljivosti

‘Južni vjetar: Ubrzanje’  zasjeo na vodeću poziciju najboljeg regionalnog kino otvaranja, čime su oboreni svi mjerljivi rekordi gledanosti unazad 20 godina.

Zanimljivosti

VJEČNICI su 25. film iz Marvelovog filmskog svijeta i donose sasvim novu pustolovinu o deset superjunaka koji nikad dosad nisu bili viđeni na velikim...

Advertisement