Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Važnost i funkcija SPF zaštite

SPF (sun protection factor) oznaka kaže koliko zaštite od sunca nam neko sredstvo osigurava.

Današnji članak sam odlučila posvetiti SPF-u i podijeliti s vama par bitnih informacija koje bi trebali znati o zaštiti vaše kože.

Za sam početak, htjela bih naglasiti da je SPF potrebno nanositi svaki dan, kroz cijelu godinu, odnosno 365 dana.

Dat ću vam danas samo preporuke, ali neću pisati o svakom proizvodu zasebno već ću to ostaviti za sljedeći put. Danas mi je bitno da vas koliko-toliko osvijestim kako sebi možete pomoći s jednom kremicom, odnosno usporiti starenje kože i smanjiti rizik bolesti.

SPF (sun protection factor) je oznaka koja nam pokazuje koliko zaštite nam osigurava kremica. Naprimjer, istraživanja kažu da SPF 15 blokira oko 93% ultraljubičastih zraka, SPF 30 blokira 97%, a SPF 50 98% zaštite. Samom zaštitom ćete prvenstveno smanjiti mogućnost pojave melanoma, odnosno raka kože. Isto tako vam može pomoći kod hiperpigmentacija i njihovog širenja, a meni je pomoglo i kod same teksture kože lica.

Pravilno nanošenje SPF-a bi bilo da uzmete kremicu i nanesete uzduž dva prsta pa zatim nanesete na lice, vrat, dekolte i obavezno uši, ako nosite rep. Kremu ne utrljavate već bi najbolje bilo da ju nježno razmažete, utapkate i pustite da se sama upije cca 10min. Nakon 10-15min možete nastaviti s nanošenjem pudera i ostatkom šminke, a cijelu njegu stavljate prije samog SPF-a.

Isto je važno SPF obnavljati svaka dva sata kada izađete iz kuće, a bitno ga je nanositi i kada vani nema sunca, odnosno kada je oblačno jer same UV zrake prolaze i kroz oblake kao i kroz prozore (staklo), ali ga ne morate onda obnavljati svaka dva sata. Koristite i dodatnu zaštitu kao što su kape, šeširi i sunčane naočale.
SPF obnavljate obavezno i ako se više znojite, možda vam se čini previše, ali danas zaista imamo jako veliki izbor proizvoda za praktičnije obnavljanje zaštite. U ponudi su razni sprejevi i stickovi koji su praktičniji za nošenje u džepu ili torbici.
Od kada sam bila na kontroli madeža, obavezno nanosim SPF i na tijelo, pogotovo u ljeti kada je sunce nepodnošljivo jako, pa imam osjećaj da mi koža gori i da mi prodiru zrake do kostiju.

Već početkom svibnja nanosim faktor 50, ako ne i prije, a kroz ostala doba faktor 25 ili 30. Naučila sam da mi je to obavezan korak prije samog izlaza iz kuće i uvijek obavezno imam u torbici kremicu za obnavljanje.

UVA I UVB zrake:

  • UVB zrake su kraće i prodiru u površinski sloj kože i krivac su za opekline i nastanak tumora.
  • UVA zrake prodiru dublje u kožu gdje se nalaze vlakna koja koži daju mladenački izgled. Zbog djelovanja UVA zraka koža je sklona alergijama, hiperpigmentacijama, pomaže nastanku bora, pjegica, a kapilarama smanjuje elastičnost kože i tako dalje.

Moji favoriti su:

Nadam se da će vam tekst koristiti, jer zaista se jako malo priča o ovoj važnoj temi kako bi prvenstveno zaštitili svoju kožu od teže bolesti kao i od nekih nepravilnosti na koži koje se daju riješiti ako se držite pravilne njege, a to vam govorim iz vlastitog iskustva.
P.S. jesam spomenula i da je to najbolji anti-age…

Dostupna sam na Instagram profilu za sva pitanja.

Više

Trendovi

Povezanost ljudi koji nose FREYWILLE nakit, zanimljivo  je interpretirao Ante Odak kroz seriju fotografija  nadahnutih dalmatinskim tiramolima.

Zanimljivosti

Pametno rješenje je ponijeti omiljeno mini pakiranje svog najdražeg proizvoda.

Trendovi

Pakiranje kofera ponekad može biti prava muka. Pogotovo kada ne znate što biste ponijeli.

Darivanje

La Roche-Posay Retinol B3 Serum savršen je serum protiv starenja za osjetljivu kožu

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.