Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Kolika je važnost magnezija u trudnoći?

Zašto je magnezij važan za vrijeme trudnoće i koliko je važan za organizam prilikom dojenja? Znate li da se Magnezij se klasificira kao veliki mineral?

Zašto je magnezij važan za vrijeme trudnoće i koliko je važan za organizam prilikom dojenja? Znate li da se Magnezij se klasificira kao veliki mineral? Znate li i da je preko 50% magnezija u tijelu pohranjeno je u kostima, a ostatak u mišićju i ostalim tkivima dok minimalnu koncentraciju magnezija nalazimo u krvi? Zdrava žena izvan trudnoće treba dnevno unijeti 310 do 320 mg magnezija u organizam kako bi stanični procesi normalno funkcionirali.

Na Svjetski dan žena u organizaciji Mg Mivele, koja s prirodnim magnezijem ima iznimno važnu ulogu tijekom perioda trudnoće, poznate trudnice dobile su niz znanja i savjeta o važnosti tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane te važnosti hidracije i ulozi magnezija u trudnoći.

Iako je zdravlje od najveće važnosti u svim razdobljima života, od posebnog je značenja u trudnoći. U to su se uvjerile polaznice radionice za trudnice, među kojima su se našle i poznate glumice Mirna Medaković, Petra Kurtela i Vanda Winter, a za odličnu atmosferu na radionici zaslužni su bili i nazočni stručnjaci – predavači. Instruktorica pilatesa Asja Petersen polaznicama je pokazala niz jednostavnih, a opet učinkovitih vježbi. Na taj način trudnice su se uvjerile kako za ostanak u dobroj formi u trudnoći nije potreban velik napor, već dobro odabran set vježbi i kretanje. Predstavnica Hrvatske udruge za promicanje primaljstva Banana Kunina prenijela je svoje bogato iskustvo o pripremama za porod. Na samom kraju radionice nutricionistica Maša Katić otvorila je veliku temu pravilne prehrane u trudnoći. Poseban je naglasak stavila na redovan unos vitamina i minerala koji jamče zdrav razvoj trudnoće, od kojih je jedan od najvažnijih magnezij.

Petra Kurtela i Mirna Medakovic

Magnezij je uz folnu kiselinu, željezo i jod u vrhu ljestvice tvari neophodnih za zdravlje majke i bebe. Posebno je važna njegova uloga u procesu diobe stanica, čime sudjeluje u rastu i razvoju fetusa i osigurava uspješan ishod trudnoće. Kako je često nedovoljno zastupljen u prehrani, idealno ga je unositi putem mineralne vode koja ujedno zadovoljava potrebe organizma za mineralima i hidratacijom.

S 343 mg magnezija po litri, Mg Mivela osigurava dovoljan unos ovog minerala u organizam bez laksativnog učinka. S obzirom da dolazi u dvije verzije – gazirana i blago gazirana, Mg Mivela je nezaobilazan detalj u torbici svih budućih majki.

Pročitajte još

Zdravstveni karton

Trenutna situacija s korona virusom nije razlog da se odustane od edukacije koja je izuzetno važna i upravo je zato udruga Europa Donna Hrvatska i ove...

Duh i tijelo

Otprilike jedna od sedam žena razvije postporođajnu depresiju, ali taj broj je vjerojatno veći jer neke žene nikad ne kontaktiraju svog liječnika i pate...

Savjeti i preporuke

Bez zdravih noktiju nema ni lijepih noktiju. Uzalud vam trud lakiranja ako se nokti listaju, pucaju i nepravilnog su oblika.

Obitelj

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Hrvatskoj se tek svako peto dijete u dobi od tri mjeseca do šest mjeseci hrani isključivo...

Advertisement