Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

„Vegan Experience“ slavi bogatstvo okusa veganske prehrane

Annapurna i Food Garden okupili su vrsne poznavaoce veganske hrane u zelenoj oazi u centru Zagreba na eventu „Vegan Experience“.

Annapurna i Food Garden okupili su, uoči Uskršnjeg tjedna, vrsne poznavaoce veganske hrane, dapače, i same kreatore mnogih veganskih recepata, u zelenoj oazi u centru Zagreba na eventu „Vegan Experience“. Odličan uvod u proljeće, ali i odlična inspiracija probranih jela za veganski blagdanski stol, ili barem uvođenje ponekog veganskog jela na svakodnevni jelovnik.

Annapurna je prisutna na našem tržištu još od 2001. godine kao domaći proizvođač ekoloških veganskih proizvoda poput tofua, tempeha ili seitana, tofuneze ili veganske paštete te maslaca od orašastih plodova. Vegansku prehranu Annapurna promovira radi zdravlja, ali i životinja i prirode.

„Put našeg brenda od samih početaka 90-tih godina kada još nitko nije čuo za tofu pa sve do danas prošao je razne izazove i poticao nas na kreativna rješenja, a tofu smo počeli raditi u malenim posudama da bi danas imali veliki pogon s mnoštvo strojeva. Pri tome smo pozornost uvijek obraćali prvenstveno na kvalitetu sastojaka pa tako koristimo isključivo ekološku soju vrhunske kvalitete od samih početaka“, opisala je Vlatka Kuzmić, vlasnica Annapurne, put svog brenda i prisutnost već više od 30 godina na hrvatskom tržištu.

Food Garden je pak relativno novije „IT“ mjesto i restoran kod Zrinjevca, poznat po plant based i pesketarijanskoj prehrani. Za prekrasan zeleni interijer prepun biljaka po zidovima, stropovima i u cjelokupnom uređenju zaslužna je poznata tvrtka Tech Garden, čija vlasnica je ujedno suvlasnica restorana.

Upravo suradnja Annapurne s gastro blogericama, među kojima su se našle Nataša Rajčević @burbon_i_borovnice, Marina Brekalo @breaklicious, Anđela Ivčević @lil_kitchen, Martina Đođo @cookie.djo, Jasmina Čaušević @whoishungy, Vinka Tresić @vinka_veg, Katarina Đozović @kate_homecooking i Anita Matić Delić – rezultirala je ovim „Vegan experience“ eventom kroz degustaciju veganskih jela iz ponude Food Gardena.

Tortilja seitan kebab s kvinojom, povrćem i umacima, Burger California, Dimljeni burger i Mala the Live zdjela s tempehom, povrćem thousand islands umakom sadrže neke od Annapurninih sastojaka poput veganskog Smart burgera, seitan kebaba ili tempeha.

Dodatno, veliki izbor petnaestak vrsta domaćih umaka i namaza uz sirovo rezano povrće, čips od kelja, sirove krekere i pržene krumpiriće odlično su upotpunili bogatu vegansku platu. Vrhunac „Vegan Experience-a“ obilježila je sirova Snickers torta za koju vlasnici ponosno ističu da je slastica iz snova, dovoljno velika da nikoga ne ostavlja gladnim. I zaista, mnogi su nosili paketiće hrane doma.

A da je veganska hrana bogata okusima, da nije komplicirana za pripremiti, da ima veliki izbor nutritivnih namirnica na raspolaganju, zasitna je ili ju je naprosto dobro uvesti kao dodatne namirnice bez obzira na vrstu prehrane…..pokazale su to spomenute blogerice uz Suzanu Mušac my_vegan.love i Ivu Finderle @ivafi_healtylittletooth na svojim Instagram profilima donoseći mnoge veganske recepte poput BBQ tempeh štapića, pašta fažola s dimljenim tofuom, Seitan kebab pizze ili pak torte kojoj je baza Annapurnin tofu.

Vegansko iskustvo u zelenom okruženju interijera upotpunili su detalji poput menu-a printanog na recikliranom papiru koji u sastavu ima sjeme cvijeća pa ga je dovoljno samo staviti u teglicu sa zemljom i zalijevati nekoliko tjedana te čekati iznenađenje. Kako je Food Garden pet friendly restoran, moglo bi se reći i da su zvijezde večeri bile Pota i Chia, dva četveronožna ljubimca koje su doveli vlasnici sa sobom.

Jedno slatko vegansko druženje u jako veselom društvu, savršen je opis ovog „Vegan experience“ u kojem možete uživati i vi, svakim radnim danom od 8 do 21 sat, a vikendom i dulje.

I naravno, slobodno povedite svog kućnog ljubimca.

Ne propustite

Gastronomija

Marina Brekalo svoju je strast prema dizajniranju odjeće i torbi kroz godine sve više usmjeravala na hranu koja joj je oduvijek bila sjajan poligon...

Zanimljivosti

Iznimno snažna D3 veganska formula u kokosovom ulju izvrsne biodostupnosti apsorbira se brzo i učinkovito, direktno u krvotok.

Beauty report

S essence ažuriranjem asortimana za sezonu jesen / zima 2021 postigli smo cilj: 100% vegan. Svi novi proizvodi u potpunosti su veganski, tj. bez...

Beauty report

Melli Aromatica je svijet prirodne ljepote u kojem se ručno stvaraju proizvodi za njegu lica, tijela i kose te poklon proizvodi koje je moguće...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.