Jabuke volimo u svim oblicima, a danas imamo recept koji ćete odmah uvrstiti u svoju kuharicu. U svojoj voćnoj košari sigurno uvijek imate koju jabuku, a one malo manje…
Autor: Vinka Tresić – Veganica.hr
- Porcija: 6 osoba
- Priprema: 15 minuta
- Kuhanje: 30 minuta
- Spremno za: 45 minuta
- Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
- Vrsta obroka: deserti
- Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko
Trebat ćete:
KORA:
- 140 g Letifico bademovog brašna
- 200 g zobenih pahuljica
- 100 g kokosovog ulja
- 4 žlice pirea od jabuka
PIRE:
- 1 velika jabuka
- 2 žlice agava sirupa
- malo vode za podlijevanje
- prstohvat prstohvat cimeta
KREMA:
- 35 g bio pudinga od vanilije
- 2 naranče (ocijeđene)
- 150 mL biljnog mlijeka
- 3 žlice kokosovog šećera
- 1/2 žlice mješavine začina za medenjake
- 3 jabuke za na vrh
Kad imate sve, onda:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Prvo započnite sa izradom pirea od jabuka.
- Naribajte 1 jabuku, stavite je u tavu i dodajte agava sirup, vodu da pokrije dno i cimet.
- Kuhajte dok se jabuke ne raspadnu i pretvore u pire. Ostavite sa strane da se ohladi.
- Nakon toga krenite sa izradom podloge/kore.
- Izvažite sastojke, zobene pahuljice sameljite u blender, a kokosovo ulje otopite na pari.
- Pomiješajte sve sastojke (bademovo i zobeno brašno, kokosovo ulje i pire od jabuka) u jednu posudu i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto.
- Tijesto utisnite u kalup na tart i pecite 10 minuta u pećnici na temperaturi od 180 °C.
- Dok se kora peče krenite sa izradom kreme.
- U posudu za kuhanje stavite sok od 2 naranče, biljno mlijeko, kokosov šećer i začine za medenjake. Kuhajte dok ne zavri.
- U šalicu stavite puding od vanilije i ulijte malo biljnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete tekuću smjesu.
- Kada je smjesa u posudi počela ključati, polako dodajte puding iz šalice. Miješajte 2 minute i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
- Izrežite jabuke na tanke kriš
- Izvadite na pola pečenu koru, prelijte preko nje kremu i posložite kriške jabuke.
- Pecite 15 minuta na temperaturi od 180 °C.
- Kada je vrijeme isteklo, izvadite tart iz pećnice i ostavite da se ohladi.