Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Velike ideje za mali interijer

Uskladite funkcionalan namještaj sa skučenim prostorom.

Prilikom uređenja interijera malih dimenzija naša kreativnost, prilagodba prostoru najviše dolazi do izražaja. Trebamo voditi računa da imamo dovoljno mjesta za sve naše stvari, ali da pri tome naš stan (kuća) ne izgleda poput kutije za stanovanje, već ugodno, prozračno, skladno i lijepo.

Prije nego krenete s uređenjem, napišite na papir sve vaše potrebe, treba li vam veliki garderobni ormar, mnogo polica za knjige, za što sve planirate koristiti prostor. I krenite u akciju. A mi vam donosimo nekoliko velikih ideja za uređenje malih interijera.

1. Odaberite multifunkcionalni namještaj – u ovakvim interijerima potreban je namještaj koji ima skrivene funkcije, poput taburea koji može služiti kao spremnik ili umjesto klasičnog klub stolića u dnevnom boravku, odaberite stol poput škrinje unutar kojeg možete pospremiti razne predmete.2. Koristite police kao pregrade – ako želite pregraditi prostoriju, nemojte koristiti obične pregradne zidove, već radije postavite police kako biste što bolje iskoristili prostor. Odlična je ideja od knaufa izraditi police, ili tzv. niše.

3. Svima nam je potrebno jako puno prostora za garderobu, cipele, te razne predmete za koje nam se čini da nikada nemamo dovoljno mjesta, a u malim interijerima idealno je napraviti ugradbeni ormar od poda do stropa kako bi dobili što više mjesta za pohranu stvari. Savjetujemo da klizne stijene (ili vrata) od ormara budu svijetle boje kako bi se stopili s interijerom.

4. Neka vam svijetle boje, poput bijele, budu osnova kako bi prostor izgledao prozračno i vizualno veće.5. Poznati i provjereni 'trik' – postavite ogledala i time vizualno povećajte prostor i količinu svjetla u njemu.

6. Nemojte sav namještaj postaviti na pod, koristite i zidove kako bi se stvorio balans u prostoru i time izbjegli 'natrpanost'. Tako umjesto ormara za knjige, radije postavite zanimljive police na zid.

7. Zamijenite sve 'teške' predmete, poput tamnih, glomaznih tepiha, gustih dekora na prozorima, s prozračnim, svjetlijim predmetima. Npr. umjesto dekora na prozore postavite grilje, ili svijetle panele.8. U kuhinju postavite otvorene police ili ormare sa staklenim vratima, jer klasični gornji elementi zatvaraju i smanjuju prostor.

9. Zabluda je da u malim prostorima trebamo postavljati više namještaja malih dimenzija. Radije postavite nekoliko velikih komada namještaja, ovaj postupak će prostor učiniti vizualno većim.

10. Iako mnogi misle suprotno, obojite jedan zid prostorije u boju čokolade. To će vizualno povećati prostor i dati mu jedan elegantni i dramatični izgled.Esteta.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Kada govorimo o uređenju interijera svojeg doma, nedvojbeno je da ćemo dnevnom prostoru posvetiti posebnu pažnju.

Moj dom

Važno je znati da niti jedan balkon ili terasa nisu premali da bi izgledali savršeno.

Moj dom

Miris ima moć da vam poboljša raspoloženje, pomogne opustiti se nakon stresnog dana i vratiti energiju.

Moj dom

Iako bismo trebali slobodno vrijeme trošiti prije svega na opuštanje i zabavu, nije loše vikendom ni povremeno zasukati ruke i pobrinuti se za održavanje...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.