Velike tvrtke su najpoželjniji poslodavci

Među nezaposlenima kao najpoželjnije tvrtke prednjače Lura, tvrtke iz koncerna Agrokor, Siemens, T-HT, Pliva, VIP, Vemil, INA, Zagrebački holding i ministarstva, pokazalo je istraživanje „Poslodavac prvog izbora“ koje je provedeno on-line na 2600 ispitanika. Posloprimci su odgovarali na pitanje kod kojeg bi se poslodavca najradije zaposlili. Sami su upisivali odgovore i navodili tri poslodavca koji su po njihovom mišljenju najpoželjniji, navodi specijalistica za marketing i PR Nada Hrbud sa MojPosao.net.

Da se vremena mijenjaju pokazuje podatak kako su u Hrvatskoj prije pet godina bila najpoželjnija zanimanja poput liječnika, poduzetnika, odvjetnika, učitelja ili inženjera.

Gledajući struku, u Hrvatskoj su najbolje plaćeni inženjeri strojarstva i elektrotehnike i to do petine više od prosjeka. Nakon njih slijede inženjeri informatike, zatim zaposleni u financijama i bankarstvu. Zanimljivo je da su na listi dobro plaćenih i oni koji su zaposleni u prirodnim znanostima.

I frizer za pse je poželjno zanimanje

Telekomunikacijske tvrtke poput T-HT-a i VIP-a su uvijek na listi najpoželjnijih poslodavaca zbog natprosječnih primanja i ostalih materijalnih beneficija. Na listi najpoželjnijih zanimanja su prodajni predstavnik i menadžeri u prodaji, zatim konzultant, tajnica, dadilja i frizer za pse.

– Glavni razlozi zbog kojih posloprimci žele raditi kod poslodavaca prvog izbora su prilika za napredak u struci, vodstvo poslodavca u sektoru, sigurnost radnog mjesta te ukupni dojam koji ostavljaju u poslovnom svijetu, – navodi Hrbud.

Sigurnost radnog mjesta veže se za neko od ministarstava. Ujedno se smatra da je u njima moguć rad do mirovine.

Visina plaće je najvažnija

Hrbud nam je podastrla i rezultate istraživanja iz 2005. godine „Može li se zadovoljstvo platiti“ u kojem posloprimci kao najvažnije elemente posla navode plaću, mogućnost osobnog razvoja i razvoja kompetencija, sigurnost radnog mjesta, osjećaj ostvarenja svojih potencijala te odnose s kolegama.

Visina primanja je najvažnija. Za dio zaposlenika plaća je jedini opipljiv dokaz da netko cijeni njihov rad. Isto tako, dodatni motiv mogu biti usavršavanje ili napredovanje koji vode višoj plaći.