Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Velike tvrtke su najpoželjniji poslodavci

Radnici kod poslodavca najviše cijene sigurnost radnog mjesta i visinu plaće, vodstvo tvrtke u sektoru, mogućnost napredovanja te međuljudske odnose.

Među nezaposlenima kao najpoželjnije tvrtke prednjače Lura, tvrtke iz koncerna Agrokor, Siemens, T-HT, Pliva, VIP, Vemil, INA, Zagrebački holding i ministarstva, pokazalo je istraživanje „Poslodavac prvog izbora“ koje je provedeno on-line na 2600 ispitanika. Posloprimci su odgovarali na pitanje kod kojeg bi se poslodavca najradije zaposlili. Sami su upisivali odgovore i navodili tri poslodavca koji su po njihovom mišljenju najpoželjniji, navodi specijalistica za marketing i PR Nada Hrbud sa MojPosao.net.

Da se vremena mijenjaju pokazuje podatak kako su u Hrvatskoj prije pet godina bila najpoželjnija zanimanja poput liječnika, poduzetnika, odvjetnika, učitelja ili inženjera.

Gledajući struku, u Hrvatskoj su najbolje plaćeni inženjeri strojarstva i elektrotehnike i to do petine više od prosjeka. Nakon njih slijede inženjeri informatike, zatim zaposleni u financijama i bankarstvu. Zanimljivo je da su na listi dobro plaćenih i oni koji su zaposleni u prirodnim znanostima.

I frizer za pse je poželjno zanimanje

Telekomunikacijske tvrtke poput T-HT-a i VIP-a su uvijek na listi najpoželjnijih poslodavaca zbog natprosječnih primanja i ostalih materijalnih beneficija. Na listi najpoželjnijih zanimanja su prodajni predstavnik i menadžeri u prodaji, zatim konzultant, tajnica, dadilja i frizer za pse.

– Glavni razlozi zbog kojih posloprimci žele raditi kod poslodavaca prvog izbora su prilika za napredak u struci, vodstvo poslodavca u sektoru, sigurnost radnog mjesta te ukupni dojam koji ostavljaju u poslovnom svijetu, – navodi Hrbud.

Sigurnost radnog mjesta veže se za neko od ministarstava. Ujedno se smatra da je u njima moguć rad do mirovine.

Visina plaće je najvažnija

Hrbud nam je podastrla i rezultate istraživanja iz 2005. godine „Može li se zadovoljstvo platiti“ u kojem posloprimci kao najvažnije elemente posla navode plaću, mogućnost osobnog razvoja i razvoja kompetencija, sigurnost radnog mjesta, osjećaj ostvarenja svojih potencijala te odnose s kolegama.

Visina primanja je najvažnija. Za dio zaposlenika plaća je jedini opipljiv dokaz da netko cijeni njihov rad. Isto tako, dodatni motiv mogu biti usavršavanje ili napredovanje koji vode višoj plaći.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Dvominutno pravilo je odličan lijek protiv odugovlačenja i lijenosti jer vam olakšava započinjanje zadatka.

Dobar posao

Već tri godine zaredom Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ .

Dobar posao

Nažalost, ljude 'teškog' karaktera i negativne odnose pune konflikata ne možemo samo tako eliminirati iz života, posebno ako poteškoće imamo s članovima obitelji, kolegama...

Dobar posao

Ako niste zadovoljni na svom radnom mjestu i razmišljate o promjeni okruženja, prije nego što impulzivno uručite otkaz šefu prvo si postavite par pitanja,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.