Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

Veliko finale Cro-a-Portera

Posljednja večer modnog događanja u znaku hrvatskih dizajnerskih zvijezda.

Četrnaesti u nizu Nivea Cro A Porter posljednje je večeri predstavio najatraktivnija imena hrvatske modne scene.

Revija koja se očekivala sa najviše nestrpljenja ona je mladog dizajnera Juraja Zigmana, a lokacija njegove modne revije i sam scenarij događanja do samog dana revije bili su strogo čuvana tajna. Zigmanova revija koja je zbog zahtjevnosti scenarija planiranog spektakla prebačena iz Paviljona 2 Zagrebačkog velesajma na posebnu lokaciju, ispunila je sva očekivanja strogo selektirane publike. Još jednom je dizajner pokazao svoje karakteristične "bondage" korzete koji savršeno prate liniju ženskog tijela, dok je modni kolaž na Zigmanov način podvukao eklektističko poigravanje snažnim koloritom i razigranom formom modela. Uz zaglušujuće zvukove rocka i vožnju motora po pisti, Zigman je nesumnjivo još jednom potvrdio svoj zvjezdani status na hrvatskoj modnoj sceni.

Malo tko od prisutnih zaljubljenima u modu ostao je ravnodušan na kolekciju dizajnera Borisa Pavlina. Prikazana kolekcija većim se dijelom sastojala od prekrasnih večernjih haljina koje su na najljepši mogući način isticale ljepotu ženskog tijela, po kojima je uostalom ovaj dizajner i najpoznatiji. Najfinija svila i skupocjena francuska čipka odisali su luksuznošću, podatnošću, preciznošću i savršenom izradom kolekcije, a iznimno bogata tekstura modela zadržala je obilježja tipičnog dizajnerskog potpisa Borisa Pavlina, što je ovom autoru i priskrbilo laskavu titulu kralja hrvatskog "couturea"

Moćnu kolekciju koja pomiče granice promišljanja o muškoj modi predstavila je ovogodišnja inozemna gošća, modna dizajnerica Tijana Pavlov iz Beograda. Dizajner Luka Grubišić  voluminoznoj  i asimetričnoj odjeći maštovito je pridodao obilježja uličnog stila.

Priznata hrvatska dizajnerica Ksenija Vrbanić koja djeluje pod imenom XD Ksenija Design prikazala je nastavak autorskog propitivanja volumena i konstrukcije modela prikazavši niz modela, među kojima su se isticale haljine koje su zorno pokazale svu složenost konstrukcijskih intervencija nad zahtjevima bogatih tekstura materijala.

Svake godine sve bolji modni studio Boudoir, ime iza kojega stoje dizajnerice Martina Čičko-Karapetrić i Morana Saračević, predstavio se lepršavim slojevitim modelima vedrih tonova, izrađenih od svile i čipke, strukture i volumena izvedenog karakterističnim apliciranjem modela. Dugogodišnja modna dosljednost, kvaliteta i preciznost izrade modela zasigurno su i ovoga puta presudni za zasluženi pljesak publike koju Boudoir već tradicionalno osvaja.
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Krojač, prema prethodno kreiranom modelu, izrađuje odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala.

Savjeti i preporuke

Ljeti su stopala izložena ne samo pogledima već i vanjskim utjecajima koji ih mogu dodatno isušiti pa je nakon prvotnog uljepšavanja važno nastaviti s...

Fashion report

Yvonne vas vodi u boutique Ivane Jurić gdje je odabrala nekoliko prekrasnih haljina, a mi smo ostali bez daha gledajući kreacije mlade dizajnerice.

Zanimljivosti

Irena Jakičić izabrana je za novu Kraljicu Zagreba u prepunoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.