Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Veselo kuhanje uz Nomi: Njoki od batata s pestom od špinata

Jedinstvenu priliku za iskušati neke nove recepte i okuse omogućio je Nomi, stolac i hranilica koja je postao neizostavan odabir svih roditelja koji žele estetiku, praktičnost i sigurnost za svoje dijete.

Jedinstvenu priliku za iskušati neke nove recepte i okuse omogućio je Nomi, stolac i hranilica koja je postao neizostavan odabir svih roditelja koji žele estetiku, praktičnost i sigurnost za svoje dijete. Da je kuhanje već davno prestalo biti rutina i da je postalo prava umjetnost pokazale su nam mame blogerice, Marijana Zlomislić i Mateja Krvarić. One svakim danom serviraju svoja mala jestiva, umjetnička djela Instagram publici na profilima Un Mondo di Sapori i Uvijek gladna.

Pitate se kako je bilo na prvoj Nomi kuharskoj radionici?

Bilo je mirisno, ukusno i zabavno, začinjeno odličnom atmosferom i neizostavnim sastojcima za kreativna i maštovita jela koja nude poseban gastronomski užitak.

Čast da budu dio prve Nomi radionice imale su Marijana Mikulić uz pomoć malog Jakova i brace Andrije te influencerice uz podršku svojih najmanjih pomagača: Ana Vladušić i mala chefica Mila, Una Pašić Gregović i Zrin, Suzana Levar s profila life_taste te Maja koja vodi lifestyle profil MyCroatianHome.

Zašto ne biste pokušali i vi?

Uključite i vi djecu u spravljanje obroka. Bilo da se želite družiti ili prenijeti na mlađe naraštaje ljubav prema kuhanju i hrani, zajedničko kuhanje je idealna prilika za to. Isprobajte nove okuse i mirise te razgovarajte o namirnicama. Svaka namirnica može imati svoju priču, a posebnu priču mogu imati namirnice koje dijete inače ne preferira. Sjetite se samo Popaja i špinata ili mrkve koja jača vid.

Ali, moje dijete nikako ne može biti mirno!

Ne brinite. Poznato je kako se djeca vole kretati i onda kada bi trebala sjediti mirno što je čest slučaj prilikom hranjenja. Zato je Nomi dobar izbor. To nije još jedna hranilica na tržištu. Riječ je o visokom stolcu nove generacije koji se prilagođava i razvija s promjenjivim potrebama djece od rođenja pa sve do tinejdžerskih godina! Osim što je ergonomskog dizajna, ovaj stolac je i vrlo siguran za djecu. Nomijev dizajn sprječava da se stolac prevrne dok se dijete penje na njega, dok sjedi ili dok se, primjerice, pokušava odgurnuti od stola. Tako će se vaši mali pomoćnici moći uključiti u svakodnevno spravljanje obroka u sigurnom zagrljaju Nomi stolca.

Nomi raste s djetetom. Prilagođava se potrebama djeteta, ali i roditelja na vrlo jednostavan način, bez uporabe alata. Hranilica se, nakon što dijete svlada umijeće penjanja i silaska sa stolice, pretvara u stolicu bez dodataka, a koja se može koristiti do adolescentske dobi, budući da je dovoljno komotna te može podnijeti težinu i do 150 kilograma.

Također, Nomi je postigao i zavidne rezultate na neovisnim testiranjima Njemačkog i Danskog društva potrošača, a osvojio je i Reddot, Mother & Baby te ABC nagrade kao I nedavno osvojenu nagradu EU nagrade za sigurnost i kvalitetu proizvoda. Nagrada je to koja prepoznaje poslovanje čije djelovanje prelazi granice zadanih EU regulativa i smjernica. Za rješavanje dilema roditelja koju kombinaciju materijala i boja odabrati napravljen je konfigurator u kojem se mogu isprobati sve mogućnosti, a složiti ga po vlastitim željama možete i vi ovdje: nomi.mikroedra.com/nomi-djecja-stolica/.

Njoki od batata s pestom od špinata

Njoki:

 • 1kg narančastog batata
 • žličica soli
 • cca 300g brašna
 • 1 veliko jaje

Priprema:

Batat ispecite u kori, ogulite i protisnite u pire. Dodajte jaje i brašno na nekoliko puta. Ovisno o vlazi batata možda će biti potrebno više ili manje brašna. Tijesto mora biti kompaktno ali ne tvrdo.

Pesto od špinata:

 • 1kg mladog špinata
 • 200g oraha
 • 50g Parmigiano sira
 • 30g svježeg bosiljka
 • 2 režnja češnjaka
 • sok pola limuna ( korica )
 • 120g maslinovog ulja
 • sol
 • papar
 • ricotta sir

Priprema:

U blenderu izradite sve sastojke. Po želji dodajte količinu ulja, ovisno kakvu gustoću preferirate. Poslužite sa njokima. Na vrh dodajte ricotta sir.

 

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Jeste li vi od onih koji imaju dvojbu oko toga trebaju li koristiti krumpir ili se prebaciti na batat, odnosno slatki krumpir?

Gastronomija

U domaćoj kuhinji krumpir je uobičajeni prilog glavnim jelima, najčešće mesu. Pomalo je i podcijenjen, a prati ga i (zao) glas da deblja.

Gastronomija

Riječ je o sezonskom voću, povrću, začinima i ostalim namirnicama koje trenutno možete naći u dućanu i na placu, stoga napravite već sada popis...

Zanimljivosti

Hranilica pomaže razvoju djetetovim društvenih vještina kao i samostalnog jedenja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.