Vichy Dercos – šampon protiv prhuti

Vichy, koji od 1973. godine utire nove puteve znanja o rastu i ispadanju kose, predstavlja inovaciju u liniji Dercos protiv prhuti. Nova patentirana formula Dercos šampona bez sulfata djeluje protiv prhuti i znakova neugode na vlasištu te ga liječi i otkriva ljepotu kose.

Prhut i osjetljivo vlasište uhvaćeni su u začarani krug jer osobe s prhuti obično pate i zbog nadraženog vlasišta i osjećaja neugode. Istovremeno, povećani broj podražaja neugode kod ljudi s osjetljivim vlasištem potiče staničnu obnovu i nastanak prhuti. Zato kod osjetljivog vlasišta nije dovoljno liječiti samo prhut.

 

Prhut nastaje uslijed rada sebuma koji tvori tanki lipidni sloj koji kosu štiti od isušivanja i štetnih čimbenika iz okoliša i uslijed pojave malassezie, tj. roda gljiva koje su u malim količinama dio prirodne flore vlasišta i hrane se sebumom. Ponekad se malassezia razmnožava više nego uobičajeno, a kako se hrane sebumom, vlasište gubi svoju prirodnu zaštitu od štetnih čimbenika što uzrokuje svrbež i neugodu i potiče obnavljanje stanica i nastanak prhuti.

Tako nastaje začarani krug. Među čimbenike koji također utječu na pogoršanje stanja spadaju i vremenski uvjeti, nošenje pokrivala u zimsko doba, onečišćenost, stres i umor.

Dercos predstavlja inovativnu njegu – protiv prhuti i za osjetljivo vlasište. Šampon protiv prhuti i bez sulfata s dvostrukim djelovanjem protiv prhuti i svrbeža sadrži supstance koje proizlaze iz dermatologije. Pirokton olamin pomaže pri smirivanju vlasišta i sprečava razmnožavanje gljivica iz roda malassezia i regulira ljuštenje epidermisa. Bisabolol nalazimo u pravoj kamilici i on djeluje na vlasište svojim poznatim umirujućim osobinama.

Nova formula je bez sulfata jer su to površinski aktivne tvari koje šamponu jamče moć čišćenja. Iako su vrlo učinkovite, njihove osobine nisu primjerene za vrlo osjetljivo vlasište. Vichy ih je zato nadomjestio nježnim supstancama za čišćenje koje jamče bolju toleranciju i zato su primjerene i za osjetljivo vlasište.

Kombinacija dvije smirujuće supstance protiv prhuti koje djeluju već nakon prve upotrebe i učinkovite su 6 tjedana bez ponavljanja simptoma, jamči 100% učinkovitost ovog proizvoda. Lagana i prozirna tekstura proizvoda koja se lijepo pjeni pruža 100% užitak. Ovom formulom bez sulfata, bez boja, hipoalergentnom, iskušanom na osjetljivom vlasištu pod dermatološkim nadzorom te koja u sebi ne sadrži paraben osigurana je i 100% tolerancija. Cijena proizvoda je 97,88 kn.