Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

VIDEO: Gdje je nestao rad?

Hrvatska premijera predstave "1 siromašan i jedna 0" 14. siječnja u Zagrebu.

– U predstavi se vraćamo na snimanje prvog filma "Izlazak radnika iz tvornice Lumière" – na tvornička vrata i pokušavamo dočarati kako se danas gleda na rad u kazalištu i na filmu, izjavio je za She.hr režiser Goran Sergej Pristaš.

Bezimeno autorsko društvo (BADco.) u novoj predstavi "1 siromašan i jedna 0" obrađuje jednu vrlo zanimljivu i aktualnu temu napuštanja rada.

Što se događa kada nas savlada umor? Kada se iscrpi naš rad? Što dolazi nakon rada? – Još više rada?

Kaos postindustrijalizacije

Što se događa kada rada ponestane, kada se tvornica zatvori, radnici uđu u štrajk ili postanu nezaposleni? Koje su poveznice između povijesti suvremenog plesa i povijesti postindustrijalizacije?

– Krenuli smo od ideje rada koja je danas vrlo zanimljiva, a pogotovo činjenica da je rad nestao s filma. Većina današnjih filmova se ne bavi tom temom već radnje počinju nakon izlaska sa radnog mjesta. Rad je otišao ne samo sa filma već je izašao i iz tvornica i otišao u dom, prešao je iz materijalnog u nematerijalno, rekao je Pristaš.
Predstava je praizvedena u listopadu 2008. na Štajerskoj jeseni, u Grazu, Austriji. U Zagrebu će gledatelji 14. siječnja biti u mogućnosti pogledati predstavu na engleskom jeziku, ulaz je samo s pozivnicom.

Info o predstavi

Režija Tomislav Medak i Goran Sergej Pristaš, a autori i izvođači Pravdan Devlahović, Aleksandra Janeva Imfeld, Ivana Ivković, Ana Kreitmeyer, Tomislav Medak, Goran Sergej Pristaš, Nikolina Pristaš i Zrinka Užbinec.

Dramaturginja je Ivana Ivković, scenograf Slaven Tolj, kostimografi Silvio Vujčić, video Ana Hušman, a producent je Lovro Rumiha.

Izvedbe: 15, 16, 17. siječnja 2009. u 20 h; Teatar &TD.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Premijera dugoočekivanog nastavka filma generacije „Avatar“, u organizaciji Blitz distribucije održana je sinoć u Cinestaru Arena IMAX Zagre

Kultura

Sinoć je u zagrebačkom kazalištu Vidra održana svečana premijera predstave 'Čudo', u produkciji kazališta Moruzgva.

Kultura

Kazalište Moruzgva održalo je u petak 2. rujna u Magmi (Satiričko kazalište Kerempuh) press konferenciju o završetku provedbe projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna.

Događanja

Jedan od najboljih filmova svih vremena u kojem se isprepleće po mnogima najljepša, ali i najtužnija ljubavna priča je 'Titanic'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.