VIDEO: Novi Gibonni

Prošle su dvije godine od posljednjeg Gibonnijeva albuma „Acoustic Electric“, a sada u iščekivanju novoga koji izlazi u ožujku 2010. godine možete uživati u najavnom singlu „Žeđam“. Kao aperitiv nadolazećem projektu, „Žeđam“ bi trebala odgovoriti na pitanje kako neki autor može ostati kreativno i emotivno „žedan“ nakon svih mogućih prethodnih uspjeha?

Odgovor je na „tanjuru“: „Žeđam“ je pjesma koja će s lakoćom postati nova emotivna šifra između Gibonnija i njegove publike, koja sada zapravo već uključuje dobar dio stanovništva sposobnog da sluša glazbu. Sve ostalo je jasno: kako napraviti pametnu, nepatetičnu ljubavnu pjesmu, s finom porukom koja u par stihova uspijeva reći mnogo, sposobnost je autora koji zna da „nekih stvari ima“, i govori ih svima.

Animirani spot za Gibu

Pjesma ima i vrlo atraktivan animirani video spot u produkciji Infine iza kojeg se kriju su Zdenko Bašić i Manuel Šumberac, a cijela priča bazirana je na njihovom animiranom filmu „Guliver“

Nakon albuma Gibonni je najavio i koncertnu turneju kada Gibo sa svojim glazbenim sastavom nakon tri zagrebačka koncerta kreće u Osijek, Varaždin, Bjelovar i Zadar.