Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Video: Tehno kućni ljubimci

Od gadgeta za kućne ljubimce do robo-mačke!

Nisu nam dosta gadgeti za osobnu upotrebu, nego ih sve biše nabavljamo i za kućne ljubimce. Naime, tehnološki napredak "pogađa" i četveronošce.

Neke gadgete vlasnici koriste samo za igru, a druge kupuju kako bi sebi i ljubimcu olakšali vrijeme provedeno izvan kuće. U međuvremenu su se pojavili i roboti, koji izgledom i pokretima vjerno oponašaju prave životinje.

Svjetiljka za pse

Vjerojatno se nećete začuditi ako se pred vam ukaže pas s svjetiljkom oko vrata, jer to i nije neka novost. Slične svjetiljke godinama koriste gorski spasioci. No, lampe za pse su vrlo praktične jer pokazuju put vama i vašem psu u noćnim šetnjama, a možete i uz slabu vidljivost držati psa na oku, ako ste ga pustili s povodca.

– Često s Aronom idem u večernju šetnju na Jelenovac. Manje je drugih pasa pa može uživati. Svjetiljka mi je od velike pomoći jer voli trčati, pa ga lakše uočim u mraku, rekao nam je student Ivor Lukić, vlasnik ptičara Arona.

Lampa osvjetljava i do 60 metara što pomaže i sigurnosti u prometu, jer postajete vidljiviji na prometnicama. Svjetiljku je moguće skinuti s originalne ogrlice i staviti ju na omiljenu ogrlicu vašeg psa.

Cijena svjetiljke za pse na internetu je 100 kuna, a nude ju u crnoj, srebrnoj, crvenoj ili plavoj boji.

Ograda bez žice

Odlična stvar za izlete, kampiranje, roštilj ili duže boravke u prirodi. Ograda koja nema žice omogućava vam da kontrolirate svoje kućne ljubimce kako ne bi odlutali dok se opuštate.

Odašiljač komunicira s prijemnikom na ogrlici psa i upozorava vas kada pokuša izaći iz prostora koji ste unaprijed odredili, a može obuhvatiti najviše 55 kvadratnih metara.

Uz ovaj odličan gadget se bezbrižno možete upututi u prirodu i s najnestašnijim ljubimcem. Cijena na internetu je 1.300 kuna, a možete ga koristiti na neograničenom broju kućnih ljubimaca.

Alarm za četveronošce


Korištenjem vibrirajuće tehnologije, alarm za kućne ljubimce, prepoznaje i najmanji pomak stvari ili površine te upozorava alarmom ako je vaš ljubimac odlučio napraviti nešto što ne bi smio.

Ova napravica će vas upozoriti ako se ljubimac pokuša popeti na krevet, stol, ormar ili odluči malo prokopati po biljkama i kanti za smeće. Gadget se može nabaviti putem interneta po cijeni od 100 kuna.

Robo-mačka

Japanci k’o Japanci, i na ovom su polju otišli najdalje napravivši mačku robota.


Kako kaže proizvođač, mačka robot će vam omogućiti igru i društvo, a istovremeno će vas osloboditi brige i problema suvišne mačje dlake. Oblikom, izgledom i ponašanjem oponaša živo biće, a kada vam dosadi jednostavno ju isključite do ponovnog susreta.

Pozlaćeni MP3 player za pse

Kad su Japanci proizveli pozlaćeni mp3 player za pse očito nisu razmišljali o mogućim lošim posljedicama Možda će vašem psu dobro doći u trenucima samoće kada su ukućani na poslu, ali će isto tako postati meta broj jedan svakog lokalnog kriminalca, koji drži do sebe, jer player košta 10.000 kuna.

Inače, uređaj uz emitianje glazbe, prati kretanje psa po kući ili dvorištu te na temelju toga šalje zvučne valove koji bi, po zamisli proizvođača, trebali smanjiti tjeskobu zbog izbivanja vlasnika iz kuće.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Pedeset riječi za kišu epski je roman o tradiciji i slobodi smješten u poslijeratni Japan.

Dizajn

Bez pogovora, tehnologija je postala sastavni dio našeg života pa su samim time i tehnološki proizvodi poput televizora dizajnom svake godine sve bolji, zanimljiviji...

Dobar posao

Visoko kvalitetna tehnologija, inovativan dizajn i jednostavna upotreba čine Bioptron svjetlosnu terapiju vrlo učinkovitom.

Gastronomija

SoHo sushi rolls & poké bowls provjereno je dobra adresa za sve ljubitelje sushi rolica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.