Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Virtualna asistencija – posao budućnosti kojim se bavi Solinjanka Ivana Dedić

Virtualni asistent je zanimanje budućnosti koje posljednjih godina postaje sve popularnije i u Hrvatskoj.

Virtualni asistent je zanimanje budućnosti koje posljednjih godina postaje sve popularnije i u Hrvatskoj. Iako biste na prvu pomislili da se radi o robotima ili AI tehnologiji, zapravo je riječ o osobama koje pomažu poduzetnicima u poslovanju, s ciljem uštede vremena i novca. Zadatke klasičnih zaposlenika obavljaju od kuće i online te se zato nazivaju virtualnim pomoćnicima.

Virtualni asistenti imaju svoje tvrtke, rade iz svog ureda i koriste svoju opremu, što donosi značajne prednosti i uštede u odnosu na klasične radnike. Takva je mogućnost zapošljavanja posebno zanimljiva malim poduzetnicima koji često nemaju sredstva i kapacitet za angažiranje nove radne snage. Virtualni asistenti se mogu zaposliti po potrebi, a plaćaju se po utrošenom vremenu. Uglavnom su visokoobrazovani, iskusni i stručni u svom poslu. Mogu imati razne specijalizacije, ali većinom pružaju administrativnu pomoć.

Virtualnom asistencijom bavi se i Solinjanka Ivana Dedić. Nakon 14 godina rada u pet tvrtki stekla je bogato radno iskustvo. Po prirodi znatiželjna, proaktivna i željna učenja, uz diplomu Ekonomskog fakulteta u Splitu, smjer Marketing, pohađala je i brojne druge edukacije iz marketinga, organizacije i alata kojima se svakodnevno služi.

Pandemija koronavirusa i smrt voljene majke bili su svojevrsna prekretnica u njezinom životu. Razmišljajući o prolaznosti života i neostvarenim željama, odlučila je ne odgađati svoj san i konačno se okušati u poduzetništvu.

„Citat ‘Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda’ A. B. Šimića došao mi je kao poticaj da je sad pravo vrijeme“, rekla nam je virtualna asistentica Ivana Dedić. Uzela je potporu za samozapošljavanje HZZ-a i u listopadu 2022. otvorila obrt za usluge virtualne asistencije IVANA-VA. Više o njenom obrtu saznajte na www.ivana-va.hr

„Interesantna činjenica da je VA sadržano u mom imenu bila mi je znak da sam stvorena za ovaj posao“, dodala je Ivana. Obitelj joj je na prvom mjestu, a zahvaljujući fleksibilnom radnom vremenu sada može provoditi više vremena sa svojim najmilijima.

Ivana pruža pomoć iz administracije, marketinga i osobne asistencije, zahvaljujući znanju koje je stekla obrazovanjem i dugogodišnjim radom. Obratite joj se ako se mučite s uredskom papirologijom, istraživanjem tržišta ili pisanjem objave za društvene mreže. Više o njezinim uslugama pročitajte na https://www.ivana-va.hr/.

Aktivna je na društvenim mrežama i možete je zapratiti na:

Moji klijenti najviše cijene povjerenje koje im pružam jer se na nekoga možete osloniti samo ako mu vjerujete“, tvrdi virtualna asistentica Ivana Dedić.

Klijenti su joj mikro i mali poduzetnici, obrtnici te samozaposlene osobe koje traže pomoć pri ekspanziji posla. Ivana obavlja svakodnevne zadatke koji klijentima nisu primarna djelatnost, zbog čega oni imaju više vremena posvetiti se svojim prioritetima. Glavni joj je cilj klijentu uštedjeti novac i vrijeme te povećati produktivnost i skaliranje njihova posla.

„Dopustite da budem Vaša desna ruka od povjerenja! Ako Vas muče poslovi koje ne znate ili ne volite raditi ili jednostavno nemate vremena, obratite mi se za pomoć. Ne dopustite da Vas preplavi i preoptereti posao koji ste počeli raditi iz ljubavi“, poručila je Ivana za kraj.

Ne propustite

Dobar posao

Sanjarenje o obećavajućoj ideji, a zatim izvršavanje svoje vizije svakako je važno u poslovanju. No, to nije jedina stvar. Uspjeh je također bitan.

Dobar posao

Čak i 20 godina kasnije neki poslovni savjeti zlata vrijede.

Dobar posao

Možda mislite da zadirkivanje prestaje kad završite srednju školu, ali gnjavatori postoje i u mnogim tvrtkama i uredima.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.