Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Vitamini u službi kože

Tajna kozmetičkih preparata sadržana je u četiri vitamina.

Vitamini su odavno prepoznati kao iznimno vrijedni borci za lijepu i zdravu kožu. Stoga, ukoliko dnevnu dozu ne unosite konzumiranjem dovoljne količine voća i povrća,  na raspolaganju vam stoje brojni kozmetički preparati. Oni u svojim formulama sadrže barem jedan od četiri najvažnija vitamina za kožu, koji rješavaju mnoge nepravilnosti, ali i ozbiljnije upale.

Vitamin A – zaštitnik vanjskog sloja

Nastaje iz beta karotena i djeluje kao antioksidans. Osim što je za održavanje i obnovu tkiva kože, vitamin A smanjuje bore i linije i kontrolira akne.B kompleks – prijatelj kože i kose

Sadrži kombinaciju mnogih vitamina od kojih je najvažniji provitamin B5. Godinama se koristi u proizvodima za njegu kose jer povećava vlagu u vlasima i poboljšava elastičnost. Sadrži pantenol koji u gornji sloj kože privlači vodu što ga čini učinkovitim ovlaživačem i omekšivačem. Pantenol, osim toga, pomaže pri regeneraciji kože, a uspješan je u borbi protiv akni.

Vitamin C – štiti od upala

On sadrži L – askorbinsku kiselinu koja je najaktivniji oblik vitamina C. U kliničkim studijama utvrđeno je da djeluje kao antioksidans i anti-upalni agens. Kada se primjenjuje nakon izlaganja UV zrakama, vitamin C smanjuje crvenilo čak 50% brže, nego što bi se smanjilo bez primjene. Stimulira sintezu kolagena tako da pri lokalnoj primjeni smanjuje bore.  Također je dobar obrambeni mehanizam za tamnu pigmentaciju kože, što ga čini idealnim sastojkom u proizvodima namijenjenim za zacjeljivanje rana.


Vitamin E – omekšava i vlaži

Često ga se opisuje upravo kao zaštitnika kože. Sastojak je mnogih krema za sunčanje zbog zaštite koju pruža na visokim temperaturama.  Zadržava prirodnu vlagu i neutralizira štetne slobodne radikale. Time smanjuje mogućnosti pojave bora i pomaže koži da izgleda mlađe. Pri redovitoj primjeni kozmetike bazirane na vitaminu E, koža postaje mekana, glatka i hidratizirana.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Pratite Divote Cosmetics, jer priča o njima je tek započela!

Duh i tijelo

Emocionalna inteligencija podrazumijeva sposobnosti prepoznavanja, razumijevanja i upravljanja vlastitim emocijama te emocijama drugih polazimo li od točke poslodavca.

Zanimljivosti

Kako bismo koži nakon sunčanja pružili potpunu njegu, važno je odabrati kreme koje je hidriraju, umiruju i obnavljaju.

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.