Vjenčana haljina za pamćenje

Još od vremena engleske kraljice Viktorije koja je za svoje vjenčanje 1842. godine odabrala haljinu boje slonovače dekorirane engleskim vezom, s cvjetnim vijencem i velom na glavi, promijenivši time kraljevsku tradiciju vjenčanja, odabir vjenčane haljine predstavlja jedan od najuzbudljivijih trenutaka svake buduće mladenke.

Sukladno vremenu, shvaćanjima i modnim tendencijama, mijenjali su se i stavovi o vjenčanim zavjetima, a sukladno tome i izgled haljina. Unutar uistinu impresivne palete najnovijih modnih trendova kada su vjenčane haljine u pitanju, čista ženstvenost i dalje ostaje neodoljivim izazovom velikih majstora mode.

Donosimo deset top trendova vjenčanih haljina za proljeće/ljeto 2010.godine.

1. Retro 50-te

Silueta iz pedesetih godina s karakterističnom višeslojnom suknjom i strogo definiranim strukom, ponovno se vratila na modne piste.

2. Detalj crne boje

Usprkos pokušajima, bijela vjenčanica nije svrgnuta s trona najpopularnijih vjenčanih haljina. Mali kreativni uzlet zahvaljujući detalju crne boje, najčešće vezenom, pruža zanimljiv odmak od modnog stereotipa.

3. Istaknuta ramena

Predimenzionirani, najčešće asimetrični gornji dijelovi vjenčanih haljina hommage su osamdesetim godinama, odnosno neizostavnim širokim ramenima.

4. Mašne

Mašne, vez i kristali i dalje su najčešći pojmovi koji se vezuje uz ovaj tip svečane haljine.

5. Couture

Vjenčane haljine izrađene prema strogim postulatima francuske visoke mode, uvertira su u sofisticirani izgled mladenke koja u svakom trenutku naglašava svoju eleganciju i ženstvenost.

6. Cvjetni detalji

Dok će svilene ruže na ramenu ili struku vjenčanu haljinu učiniti ženstvenom i elegantnom, luksuzna čipka i cvjetne aplikacije i najjednostavniju će vjenčanicu učiniti raskošnom.

7. Istaknuti dekolte

Haljine otkrivenih ramena zapravo nikada nisu niti izašle iz mode. Posebno su istaknuti pripijeni "tuba" modeli i haljine koje otkrivaju jedno rame.

8. Metalik

Vjenčane haljine s metalik efektima modni su hit – poručuju dizajneri. Tkanine s metaliziranim nitima dizajneri koriste na potpuno nove načine, pa je atraktivnost ovih modela zajamčena.

9. Bez rubova

Hotimična nedovršenost rubova najnovijih vjenčanih haljina, ovogodišnja je dizajnerska dosjetka, koja nosi snažna obilježja najnovijeg modnog trenda.

10. Drapiranje

Vjenčane haljine prepune nabora koje lijepo prate liniju tijela lijepo prekrivaju nesavršenosti siluete. Idealan odabir za one koji vole jednostavnost, i ne preferiraju "velike" vjenčanice.