Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Voćem protiv škembice

5 najboljih plodova za skidanje masnoća s trbuha.

Koliko ste se puta presvukli iz odabranog outfita u zadnji tren jer vam je opet naglašen trbuh? Ili jednostavno hodate sa zrakom  zadržanim u sebi kako bi uvukli svoju škembicu. Svjesni ste toga, ali vam ubrzani životni tempo ne dozvoljava vježbanje. Stoga ste odlučili paziti što jedete i biti izbirljivi po pitanju namirnica pa unosite mnogo voća u organizam.

Međutim, svako voće nije isto i pitanje je unosite li zaista one plodove koji će djelovati na metabolizam i smanjenje masnoća? Donosimo vam popis koji trebate zapisati sljedeći put kad odete do trgovine.

1. Kokos


Osim što djeluje antivirusno i antibakterijski, ima sposobnost da pomogne u harmonizaciji lipida koji dovode do nastanka masti ukoliko ih se unosi previše. Kokosovo mlijeko, pored toga, održava ravnotežu probave i potiče rad metabolizma. Pijte kokosovo mlijeko ili pripravite ukusnu salatu od plodova kokosa.

2. Masline

Posebno su dobre za skidanje masnoća s područja trbuha, a pospješuju i apsorpciju vitamina A, D i E. Igrju ključnu ulogu u održavanju zdravog živčanog sustava. Jedite zelene masline kao salatu ili snack.

3. Avokado


Ovo voće sadrži minerale i vitamine, a brzo će zadovoljiti tjelesnu potrebu za proteinima. Bogato je vlaknima i ne sadrži kolesterol, a djeluje i na ubrzavanje probave.

4. Bobičasto voće

Glavna karakteristika im je da postavljaju antioksidacijske obrane. Sadrže povišenu količinu vlakana i manje količine šećera. Ovakvo voće je bogato vitaminom C, karotenom, cinkom, kalijem, željezom, kalcijem i magnezijem.5. Ananas

Ova vrsta voća sprječava napuhnutost i ostale loše posljedice nepravilne prehrane. Ananas je pravo oružje za divnu figuru i stanjen trbuh. Jedite svježi ananas ili pijte organski sok ovog voća i dopustite svom metabolizmu da pravilno radi.

Postoje još neke vrste voća koje su za smanjivanje masnoća bolje od drugog, stoga vam savjetujemo da zamijenite jabuke jagodom, a umjesto kruške i banane uzmite kivi i naranču.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Presbiopija je dio prirodnog procesa starenja oka, i može se lako popraviti. Tehnički gledano, presbiopija je gubitak mogućnosti da oko mijenja fokus na objekte...

Duh i tijelo

Izašla je Volja, treća knjiga iz serijala ŽIVOT koja na drugačiji način priča o temi o kojoj svi trebamo više pričati. Marina i Nataša,...

Zdravstveni karton

Čaša vode ili soka od jabuke sa žlicom praha mlade zelene pšenice savršen je način da započnete dan.

Duh i tijelo

Osnova života je doprinos. Sve što živi doprinosi zajednici. Svaka životinja i svaka biljka doprinosi životu na ovoj planeti.

Advertisement