Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Vodič: Kako preživjeti praznike

Kako se ovi blagdani ne bi pretvorili u niz usiljenih razgovora, čangrizavih ispada i neugodnih posjeta donosimo vam vodič sa savjetima kako preživjeti praznike.

Život u dvoje predivno je iskustvo koje oplemenjuje svakog čovjeka, no kada na red dođe posjećivanje šire obitelji karte na stolu pomalo su drugačije posložene. Kako se ovi blagdani ne bi pretvorili u niz usiljenih razgovora, čangrizavih ispada i neugodnih posjeta donosimo vam vodič sa savjetima kako preživjeti praznike.

Kompromis je ‘Sveto pismo’ duge veze

Prije no što svoju obitelj obradujete svojim odazivom na božićni party savjetujte se sa svojom boljom polovicom – posebno ako ste u braku. Ovakve prigode su idealna prilika za vježbanje empatije, stvaranja kompromisa i asertivne komunikacije. Dajte svojem partneru do znanja što vi želite, ali imajte na umu da je najbolji način da oboje budete sretni uzajamno razumijevanje te zajednički pronalazak rješenja.

couplePostavite realna očekivanja

Ako njegov otac na svakom obiteljskom druženja na dnevni red izvlači vašu karijeru i svoje nezadovoljstvo istom, nemojte očekivati da će ovog puta biti drugačije. Međutim, možete isplanirati kako ćete reagirati na određene navode i time umanjiti napetost u zraku. Smislite neki diplomatski odgovor i neka vas vodi misao da su blagdani vrijeme mira i blagostanja, vrijeme kada bismo razmirice trebali ostaviti po strani i uživati u svemu dobrome što imamo.

Poštovanje

Istina je da vas ponekad dovode do ludila, no nastojite se prema obitelji odnositi s poštovanjem. Iz vlastitog iskustva znamo da se najlakše posvađati s onima koji su nam najbliži.

poklonRazvedrite se

Možda je istina da je božanstveni crveni umak vaše najdraže tete kupljen u trgovini mješovitom robom, i da vaš brat i njegova neizmjerno simpatična supruga već mjesecima ne žive zajedno, no iako nisu ispunili sva očekivanja oni su i dalje vaša obitelj. Stoga budite tu zbog njih i ne dopustite da vas nadvije val negativnih emocija.

Mislite pozitivno

Stres i negativizam prekrižite s vašeg blagdanskog popisa. Baš kao i u pjesmi Boba Marleya – ‘Don’t Worry, Be Happy’ dajte se oduška i popustite s napetošću.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Odnosi

5 savjeta za okončanje svađe.

Duh i tijelo

Internet stranica Quora obavila je zanimljivu anketu: pitali su osobe koje već imaju preko pedeset godina koje savjete bi dali onima koji su u...

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.