Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Vodič: Kako preživjeti praznike

Kako se ovi blagdani ne bi pretvorili u niz usiljenih razgovora, čangrizavih ispada i neugodnih posjeta donosimo vam vodič sa savjetima kako preživjeti praznike.

Život u dvoje predivno je iskustvo koje oplemenjuje svakog čovjeka, no kada na red dođe posjećivanje šire obitelji karte na stolu pomalo su drugačije posložene. Kako se ovi blagdani ne bi pretvorili u niz usiljenih razgovora, čangrizavih ispada i neugodnih posjeta donosimo vam vodič sa savjetima kako preživjeti praznike.

Kompromis je ‘Sveto pismo’ duge veze

Prije no što svoju obitelj obradujete svojim odazivom na božićni party savjetujte se sa svojom boljom polovicom – posebno ako ste u braku. Ovakve prigode su idealna prilika za vježbanje empatije, stvaranja kompromisa i asertivne komunikacije. Dajte svojem partneru do znanja što vi želite, ali imajte na umu da je najbolji način da oboje budete sretni uzajamno razumijevanje te zajednički pronalazak rješenja.

couplePostavite realna očekivanja

Ako njegov otac na svakom obiteljskom druženja na dnevni red izvlači vašu karijeru i svoje nezadovoljstvo istom, nemojte očekivati da će ovog puta biti drugačije. Međutim, možete isplanirati kako ćete reagirati na određene navode i time umanjiti napetost u zraku. Smislite neki diplomatski odgovor i neka vas vodi misao da su blagdani vrijeme mira i blagostanja, vrijeme kada bismo razmirice trebali ostaviti po strani i uživati u svemu dobrome što imamo.

Poštovanje

Istina je da vas ponekad dovode do ludila, no nastojite se prema obitelji odnositi s poštovanjem. Iz vlastitog iskustva znamo da se najlakše posvađati s onima koji su nam najbliži.

poklonRazvedrite se

Možda je istina da je božanstveni crveni umak vaše najdraže tete kupljen u trgovini mješovitom robom, i da vaš brat i njegova neizmjerno simpatična supruga već mjesecima ne žive zajedno, no iako nisu ispunili sva očekivanja oni su i dalje vaša obitelj. Stoga budite tu zbog njih i ne dopustite da vas nadvije val negativnih emocija.

Mislite pozitivno

Stres i negativizam prekrižite s vašeg blagdanskog popisa. Baš kao i u pjesmi Boba Marleya – ‘Don’t Worry, Be Happy’ dajte se oduška i popustite s napetošću.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Život u dvoje

Teme koje predviđaju sretnu budućnost.

Život u dvoje

Bilo da su dopuštene ili ne, bezopasne ili neoprostive, male laži su svakodnevne u ljubavnim vezama ili situacijama koje njima prethode.

Budi fit

Ovdje slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati put prema idealnoj težini.

Odnosi

Naučite čitati između redaka...

Advertisement