Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Vodič za kupnju hladnjaka

Savjeti stručnjaka iz Gorenja, vodećeg proizvođača bijele tehnike.

Trebate novi hladnjak? Ali kako odabrati pravog, koji će odgovarati potrebama vaše obitelji? I o čemu sve morate razmišljati prilikom kupovine novog hladnjaka, osim o financijskim konstrukcijama? Pročitajte savjete stručnjaka iz Gorenja, vodećeg proizvođača bijele tehnike.

Prije kupovine hladnjaka isplati se odgovoriti na nekoliko pitanja koja će olakšati vaš izbor. Broj članova obitelji informacija je koja značajno utječe na vaš izbor. Veličina aparata ovisi o veličini obitelji. Za dvije osobe potreban vam je hladnjak od cca 100–120l, za četveročlanu obitelj hladnjak od 200–250l. Važno je i to koliko puta tjedno kupujete, koliko vam je hrane potrebno i što najradije jedete. Ako namirnice kupujete jednom tjedno, svakako će vam trebati ladice za produljeno trajanje svježih namirnica. Ako pak u hladnjaku pohranjujete pretežito zamrznutu hranu, prevagnut će zamrzivačka svojstva. Na kraju je tu i osoban ukus: je li ljepši i praktičniji kombinirani hladnjak sa zamrzivačem dolje ili gore? Možda se odlučite za hladnjak 'side by side' koji ima s jedne strane zamrzivač a s druge hladnjak. Da o izboru boja ni ne govorimo… Promislite o svemu!Prilikom kupovanja rashladno-zamrzivačkog aparata obratite pažnju na klimatski razred naveden na naljepnici aparata. Gorenje nudi proizvode koji su primjereni i okolišu gdje vladaju vrlo visoke temperature, sve do +43°C. Još učinkovitije komponente, kompresor, kondenzator i isparivač, omogućavaju vašem aparatu da se i u tako ekstremnim uvjetima pobrine za optimalnu temperaturu od +4°C u hladnjaku i -18 °C u zamrzivaču.

Oznake klimatskih razreda s temperaturnim područjem:

SN (subnormalni) od +10 °C do +32 °C
N (normalni) od +16 °C do +32 °C
ST (subtropski) od +16 °C do +38 °C
T (tropski) od +16 °C do +43 °C

Karakteristike koje želite kod svog novog Gorenje hladnjaka

1. Energetska učinkovitost A++, A+ ili A

Izaberite između najštedljivijih aparata energetske učinkovitosti A++, A+ ili A te uštedite i do 25 % električne energije. Gorenje hladnjaci imaju, pored odlične toplinske izolacije, poboljšano brtvljenje vrata, ugrađene najsuvremenije komponente rashladnog sustava i elektronsku regulaciju koja potrošnju smanjuje na minimum.

2. SensoTech

SensoTech precizno elektronski regulira temperature hlađenja i zamrzavanja, čija kontrola je omogućena preko LED zaslona.

3. TwinPower

Ova funkcija kod Gorenje kombiniranih hladnjaka s dva kompresora omogućava odvojeno upravljanje rashladnog i zamrzivačkog dijela, tj. mogućnost odvojenog isključivanja pojedinačnog dijela aparata pa stoga npr. isključivanje zbog čišćenja zamrzivača ne utječe na rad hladnjaka i obrnuto. Ili Kompresor s ventilom koji omogućava da se isključi djelovanje rashladnog dijela neovisno o zamrzivačkom dijelu. Isključivanjem rashladnog dijela, za vrijeme godišnjeg odmora odnosno dulje odsutnosti, štedi se energija dok zamrznute zalihe ostaju na sigurnom.

4. MultiFlow

Tehnologija ubrzanog kruženja zraka omogućava stalnu temperaturu u svim modelima s ladicom ZeroZone, na način da se hladni zrak kroz proreze na stražnjem zidu hladnjaka upuhuje neposredno u ladicu. Sustav MultiFlow omogućuje i ubrzano hlađenje pića za brže postizanje prave temperature posluživanja, na način da hladni zrak puše direktno na boce koje su smještene na posebnom nosaču. SuperCool funkcija intenzivnog hlađenja posebno je upotrebljiva kod većih kupovina hrane, a djeluje na temperaturi iznad ledišta.

5. ZeroZone ladica

U izvlačivoj ladici ZeroZone temperatura, senzorski regulirana između 0 i +3 ºC, omogućava idealan okoliš za pohranjivanje namirnica koje u području blizu ledišta ostanu dulje vremena svježe*. U takvim uvjetima povrće, voće i mesni proizvodi sačuvaju vitamine i aromu te ostanu svježi i do tri puta dulje!

6. FreshZone

FreshZone ladica za kvalitetnije pohranjivanje svježih namirnica! Voće, povrće i meso sačuvaju svježinu osjetno dulje vremena.

7. MoistControl

Ladica za povrće ima s prednje strane namješten klizač pomoću kojega se jednostavno namjesti željena vlažnost i time sačuva povrće svježim i hrskavim.

8. SnackBin


Sireve, salame, namaze, paštete, sendviče i maslac pohranimo u posebnu posudicu koja sprječava neželjeno isušivanje. Smještena je s donje strane staklene police u hladnjaku, vrlo se jednostavno vadi, a može ju se po potrebi klizno pomicati slijeva udesno i tako dodatno prilagođavati prostor u aparatu.

9. Razdijeljena polica za boce

Za veće boce straga i manje posudice sprijeda! Prostrana polica omogućava sustavno i pregledno odlaganje namirnica koje moraju biti uvijek pri ruci.

10. SpaceBox

Ladica za zamrzavanje na izvlačivim teleskopskim vodilicama koja oduševljava i velikom zapremninom.11. FastFreeze

Brzim i intenzivnim zamrzavanjem pri -32°C učinkovito se čuvaju hranjive tvari, minerali i vitamini.

12. No Frost


Ova tehnologija pomoću intenzivnog kruženja hladnoga zraka uklanja vlagu iz zamrzivača i time sprječava stvaranje inja na namirnicama i leda u unutrašnjosti aparata. Prednosti su mnogobrojne: zamorno odleđivanje i čišćenje nije potrebno, zamrznute namirnice međusobno se ne lijepe, veće iskorištenje prostora i preglednost zamrznutih namirnica, te se sačuva kakvoća, boja i aroma zamrznutih namirnica.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Želite li imati pun novčanik, istočnjački učitelji savjetovat će vam da izaberete novčanik u odgovarajućoj boji.

Moj dom

Nobell je novi kuhinjski studio koji prvi i jedini na hrvatsko tržište dovodi prestižne Next125 kuhinje koje odlikuje pročišćeni dizajn i profinjenost.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Moj dom

Čovjekove misli, riječi, ili djela izvori su energije, tako da negativna energija ne mora dolaziti od nekog ili nečeg drugog izvora, i mi sami...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.