Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Volontiranje je IN

Rad bez honorara često se u budućnosti dvostruko isplati.

Ako čujete poduzetničke žalopojke poput primjerice: "Imam doslovce 100 kuna za marketing i ne znam kako si pomoći…“, prvo ih pitajte: "A zašto nešto ne odvolontirate?".

Kada sam pred godinu dana počela raditi privatno, prvo što mi je došlo prirodno bilo je – volontiranje. Iako mnogi, kada im spomenete volontiranje, pobjegnu glavom bez obzira, volontiranje u poslu nešto je posve drugačije i itekako pomaže. O čemu se zapravo radi?

Recimo da imate puno kvalitetnih ideja, no nemate novaca za ulaganje. I onda lijepo doma čekate i čekate i nadate se da će se nešto dogoditi i promijeniti na bolje. To čekanje vas često zatvara u začarani krug, jer većinom mislite – što ću jadan, ne mogu nigdje, sve me previše košta… Ako samo malo promijenite ploču i pomislite da biste nešto mogli napraviti volontiranjem, tj. da iz početka ne zaradite ni kune, već ćete se pomaknuti mrvicu na bolje. Okrenete li se oko svog poslovnog prostora, trgovine, hotela, restorana ili on line shopa, primijetit ćete da ima puno onih koji jednako kukaju i ne znaju kako dalje.

Kada sljedeći put dobijete i ne odbijete prijedlog za kompenzacijom ili zanimljivu poslovnu ponudu u kojoj nema zarade preko noći, već ste napravili korak prema naprijed. Upravo ta ponuda i vaš rad-volontiranje, osvježit će vaše poslovanje, kupce i klijente.Danas je vrlo lako napraviti nešto originalno, drugačije i kvalitetno sa samo onim resursima koje već ionako imate. Primjerice, gerila akciju na javnom prostoru, fuzijsko povezivanje sa tvrtkom koja vam nije direktni konkurent, duže radno vrijeme, veći popust, akciju koju nitko ne daje, pisanje za magazine iz svoje branše, davanje prilike studentima da uče…

Povežite se sa nekim tko jednako razmišlja i spreman je žrtvovati malo svog vremena i energije za nešto što će privući pozornost, medije, potencijalne kupce i klijente. Volontirajte, volontirajte za sebe i radite sve što možete besplatno, kako biste razvili svoje poslovanje. Iako možda nećete odmah preko noći imati poveću svotu na računu, jer niste prodali već volontirali, to će vam se u budućnosti zasigurno vratiti.

A jedino tako moći ćete s ponosom reći: “I mi smo, poput brojnih tvrtki u svijetu, radili puno za svoje klijente… Davali besplatno i volontirali!“

Poduzetnica u Hrvatskoj

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Jučer, 24.4.2022. godine je održana online konferencija u okviru projekta Ojačaj me da jačam druge koji provode Međunarodna mreža poslovnih žena i Sportsko učilište...

Događanja

La Verna, udruga koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima, prošle je godine javnosti predstavila akciju pod nazivom „ZaČin ljubavi“.

Anja može sve

Inspiracija. Što prvo pomislite kada to čujete? Je li vama netko ikada rekao da ste inspirativni?

Drama Queen

Nađu se projekt ili dva u koje se bacim srcem. Srcem koje mi govori da se može gotovo sve.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.