Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Vozila za čišći okoliš

Međunarodni skup o električnim automobilima okupit će u Zagrebu europske stručnjake.

Ekološki automobili provozat će se centrom Zagreba i to već 25. i 26. svibnja, na prvom međunarodnom skupu ekoloških vozila u Hrvatskoj. Manifestacija se održava u organizaciji udruge Greengro, osnovane u veljači ove godine.

– Ovom akcijom, a i ostalima koje udruga Greengro organizira želimo promovirati ekologiju u Hrvatskoj,- rekao je predsjednik udruge Luka Rocco.

U dva dana skup će okupiti goste i sudionike iz Hrvatske i Europe te prikazati nove tehnologije i dostignuća iz područja ekološki prihvatljivih tehnologija. Ekološka vozila moći ćemo vidjeti na Trgu bana Josipa Jelačića, a izlaganja i predavanja poslušati u Europskom domu.

– Vozila će 25-og u 17 sati biti na Trgu bana Jelačića, dok će 26-og prodefilirati od hotela Lagune do Tehničkog muzeja. Dođite i pogledajte te naučite ponešto. Ako se ne probudimo ovaj planet neće preživjeti, a samim tim nećemo ni mi,- poručio je tajnik udruge Svemir Vranko.

Video predavanja, filmovi. glazba…


Specijalni gost ovog događaja bit će Matthias Koechl, austrijski ekspert za električne automobile koji u Hrvatsku dolazi u jednom takvom primjerku. Ovom prilikom održat će i stručno predavanje.

Zanimljivo predavanje putem video-linka održat će i dr. Davor Pavuna, svjetski priznati hrvatski fizičar i savjetnik za energetiku pri administraciji američkog predsjednika Obame, dok će Igor Jurić iz zagrebačke tvrtke DOK-ING predstaviti zanimljivi projekt „Na putu do prvog hrvatskog električnog automobila”; o prvom mogućem serijski proizvedenom električnom automobilu u Hrvatskoj.

U tehnološko-ekološkim događanjima bit će još i red glazbe te red filma. Tako pogledajte film „Who killed the electric car“ i u Purgeraju uživajte na Greengro zabavi uz bendove „Zemljani“ i „Naš mali Afro Bend“.

U dva dana koliko će ekologija vladati Zagrebom, moći ćete se provozati na struju te plesati uz afričke ritmove. Tko kaže da ekologija nije zabavna?!

Primjerci ekoloških automobila
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Vrijeme sanjanja je samo daleki zvuk didžeridua.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.