Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Celebrity

Vruća pisma Elizabeth Taylor

Kultna strastvena ljubavna priča živi i danas

Romansa između Elizabeth Taylor i Richarda Burtona se, se i danas smatra jednom od najstrastvenijih ljubavi svih vremena. Da je skandalozna afera koja je prije 50 godina potresla cijeli svijet zaista bila vrijedna pažnje i tolikog sjećanja dokazuje i pismo koje je slavna glumica napisala svom voljenom suprugu samo dan prije no što se njihov prvi brak raspao.

Pismo koje je Elizabeth Taylor pisala na desetu godišnjicu svog prvog braka s Richardom Burtonom pronađeno je u kući u Orovillu, Kaliforniji, koju su skupa iznajmili dok je snimao film ‘The Klansman’.

Pismo datira 15. ožujka, 1974. kada je Elizabeth imala 42, a Burton 48 godina. Pronašli su ga uz dozvolu za najam kuće koji je počeo od 15. veljače , 1974. te uz poruku Toni Hennings gospođe koja im je kuću iznajmila.

U pismu je pisalo: ‘Ovo pismo napisala je Elizabeth Taylor dok je unajmljivala moju kuću od 15. veljače do 18. travnja, 1974. Ostavila ga je za sobom, u knjizi, u ladici ispod kreveta, u glavnoj spavaćoj sobi.

elizabeth taylor richard burtonU pismu koje je stavljeno na aukciju, glumica opisuje ‘životinjsku požudu’, prema tada skoro bivšem suprugu, te  priznaje ljubomoru koju je onda osjećala vjerojatno zbog njegovih afera s glumicama Genevieve Bujold i Mary Ure.

[box style=”0″]
Elizabeth Taylor piše Richardu Burtonu:

‘Moj dragi (moj još uvijek).Moj supruže,

Da ti barem mogu ispričati kolika je moja ljubav prema tebi, o mom strahu, mom užitku, mojoj čistoj životinjskoj požudi prema tebi – (s tobom) – o mojoj ljubomori, mom ponosu i mojoj ljutnji, ponekad. Najviše od svega, mojoj ljubavi prema tebi i kojoj god ljubavi mi udijeliti možeš ti – htjela bi ti pisati o tome, ali ne mogu.

Mogu samo ‘kipjeti’ u sebi i nadati se da shvaćaš kako se zaista osjećam. Uvijek žudim za tobom,

Tvoja (još uvijek) žena.

P.S. Ljubavi, nemoj da se ikada više uzimamo zdravo za gotovo.
P.P.S. Zamisli – 10 godina!!’

[/box]

Par se prvi puta sreo 1963. kada su skupa snimali film ‘Kleopatra’. Burton je tada bio oženjen s njegovom prvom suprugom Sybil, dok je Elizabeth bila u braku sa svojim četvrtim suprugom, Eddijem Fisherom.

elizabeth taylor kleopatra

Njihova afera izazvala je zgražanje javnosti i osudu Vatikana, no par se unatoč burnoj vezi vjenčao 1963. godine.

Razveli su se 1974., no ponovno vjenčali iduće godine. Nažalost i taj je brak ipak propao, i to samo dvije godine kasnije.  Burton koji sedesetljećima borio s alkoholizmom, imao je cirozu jetre, ali je umro od izljev krvi u mozak u 58. godini, 1984.  Taylor koja je tvrdi da ljubav njezinog života nije umrla da bi se za njega udala i treći put, poslije njega imala je još dva supruga, a umrla je 2011. od zatajenja srca u 79. godini.

Pismo će se prodavati na online dražbi picollecta.com, i smatra se da bi moglo postići cijenu i do nekoliko tisuća funti. Nadmetanje će trajati do 12. prosinca.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks i osjećaji

Netko će se pohvaliti i pretjerati u brojanju pričajući lude lovačke priče, dok će drugi umanjiti “štetu” i skriti se iza nekog jednoznamenkastog broja.

Seks

Dajete li maksimum u odnosu s partnerom?

Drama Queen

Sve što sam zaključila u proteklom tjednu, a vjerujem kako bi se i Žuži složila sa mnom, bi bilo to kako bi nam bilo...

Odnosi

Top 7 seksualnih igračaka koje već imate kod kuće

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.