Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Vuneni tepisi Gan Rugs

Originalni tepisi jedinstvenog dizajna iz Španjolske.

Stipić Interart nastavlja s dovođenjem novih brandova na domaće tržište dizajna interijera. Nova uspješnica je proizvođač tepiha čija svježina i osebujan dizajn plijeni pažnju – Gan Rugs.

Osnovni materijal svakog tepiha je vuna koja poprima vrlo dekorativne uzorke eksperimentirajući s novim načinima pletenja, a u isto vrijeme redizajniranim tradicionalnim motivima. Kombinacija boja i motiva na tepisima uokviruje priču vedrog i dizajnerski promišljenog doma.Gan Rugs tepisi dolaze iz tvornice Gandia Blasco, nadaleko poznatoj po namještaju za vanjsku upotrebu, koji je proizvodnjom tekstila bavi već više od 60 godina. Tvrtka Gandia Blasco nastala je u četvrti Ontinyentu u španjolskom gradu Valenciji 1941. godine. Započela je s proizvodnjom i ručnim izrađivanjem pokrivača te je nastavila s proizvodnjom narednih 40 godina s izvrsnim uspjehom. Kompanija je danas predstavljena u gotovo 75 zemalja, a njihova linija tepiha Gan, sadrži ručno rađene vunene i pamučne sagove, koji su nagrađeni Goodweave certifikatom.Iz španjolske tvornice Gan Rugs dolaze najoriginalniji primjerci tepiha jedinstvenog dizajna nastalih u suradnji s najpoznatijim dizajnerima i arhitektima današnjice. Kompanija surađuje s brojnim dizajnerskim zvijezdama, od kojih svaka ostavlja svoj osobni pečat u dizajnu i konačnoj izvedbi. Tepisi koje potpisuje primjerice Patricia Urquiola ili Jean- Marie Massaud unose živost i dašak mediteranske, perzijske i arapske kulture u svaki prostor.Jedan od najtraženijih ove godine je kolekcija Mangas sveprisutne dizajnerice Patricije Urquiole, napravljena od 100% vune koja se stapa s različitim uzorcima i bojama te ih spaja u jedinstvenu cjelinu. Dizajn je dobio prestižnu ICFF nagradu, a sagovi su izloženi prošle godine u MAD muzeju u New Yorku. Kolekcija Mangas je ručno rađena u Indiji, a ime je dobila po riječi rukav, jer sagovi podsjećaju na rukave starinskih pletenih pulovera.Kolekcija Glaoui ujedinjuje drevne marokanske tehnike sa suvremenim dizajnom, čiji je konačni proizvod bogate strukture te zapanjujuće zanimljivih boja. Glaoui koristi tri tehnike – vezenje, tkanje i vezivanje u čvorove. Kolekciju je dizajnirala Sandra Figuerola, a način na koji se spravlja danas se može pronaći samo još kod nekih nomadskih plemena u Maroku, a zbog Gan Rugsa ljudi diljem svijeta mogu se upoznati s ovim fantastičnim dizajnom. Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Moj dom

Kuhinjski moljci su kućne štetočine koje liježu jaja u suhim prehrambenim proizvodima. Oni uglavnom dolaze u vaš dom iz zaraženih skladišta sa žitaricama.

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Moj dom

Prostorije svakog doma svoj završni izgled dobivaju tek pri dodavanju pojedinih značajnih detalja.

Moj dom

RUNO su novi genijalni tepisi koji se izrađuju u Hrvatskoj

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.