Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Wang uspješno debitirao za Balenciagu

Mladi dizajner ispunio je očekivanja svojih obožavatelja

Prošao je još jedan Paris Fashion Week, a tjedan dana modnih događanja završio je revijom Elia Saaba. No čini se kako su modni znalci najviše očekivali od modne kuće koja je otvorila ovogodišnji tjedan mode u francuskom glavnom gradu. Modna kuća Balenciaga je imala prvenstvo izlaska na modnu pistu, a za njih je debitirao ''kralj T-shirta'' Alexander Wang.

Mladi američki dizajner na ovom je tjednu mode bio pod posebnim povećalom jer je predstavljao ime čije nasljeđe najveći modni stručnjaci cijene čak više od Diora ili Chanela. Cristobala Balenciagu – njenog osnivača, koji je umro 1972. – mnogi i dalje smatraju dizajnerom dizajnera. Christian Dior jednom je prilikom rekao: 'On je maestro, a mi ostali smo samo glazbenici.'No nakon smrti svog osnivača modna kuća Balenciaga poprilično je izgubila na značaju. Tada je na čelo glavnog dizajnera došao Nicolas Ghesguiere koji je legendarnu modnu kuću u potpunosti reformirao. Ovaj Francuz kojeg smatraju pokretačkom snagom suvremene modne industrije, krajem studenog 2012. nakon čak petnaest godina, napustio je Balenciagu.Ta vijest neugodno je iznenadila modni svijet, a zatim je uslijedio 'šok za šokom'. Velika francuska modna kuća nedavno je imenovala Alexandera Wanga kao svog novog dizajnera. 29-godišnji dizajner čije su kreacije zaživjele uz pomoć njegovih mladih poklonika, na kalifornijskim plažama i u srcu Manhattana. A uskoro su se njegovi komadi koji odišu mladenačkim raspuštenim šikom proširili diljem svijeta, od SAD-a do Kine.Za njegov uspjeh zaslužna je cijela njegova obitelj. Njegov brat Dennis glavni mu je financijski savjetnik, u posao su uključene i supruga njegovog brata Aimie, te njegova majka.

Wangovoj probitačnosti svakako doprinosi i širenje na nova tržišta, odnosno dućani koje je nakon onog na Manhattanu 2011. otvorio po cijelom svijetu, od Kine do SAD-a, a svugdje ima jednaki broj vjernih, uglavnom mladih, poklonika. Nakon što je preuzeo kreativno vodstvo u Balenciagi, Alexander Wang i dalje će rukovoditi svojim profitabilnim obiteljskim modnim biznisom.Modna struka bila je skeptična kako će u Balenciagi mladi Amerikanac tajvanskog porijekla uspjeti zamijeniti velikog francuskog dizajnera, ikonu modnog svijeta. No nakon njegovog debija prestala su govorkanja jer su modna kritika i publika zadovoljni njegovim odmjerenim i jednostavnim, no i dalje mladenačkom modelima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Proljeće nas je izmamilo sve van na terase i uživanje u proljetnom suncu, a subota se čini kao odličan provod na Tangerine x Mlinček...

Fashion report

Sunčane naočale su pouzdan i provjeren način kojim ćete dodatno istaknuti dozu stila vašem proljetnom izgledu.

Fashion report

Answearov Spring Black Friday do 15. travnja je savršena prilika za obnavljanje proljetne garderobe.

Trendovi

Jedna od najuspješnijih hrvatskih modnih dizajnerica Lana Puljić i njen brend Lokomotiva predstavili su najnoviju proljetnu kolekciju koja donosi svježinu proljetnih trendova uz naglasak...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.