Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Wonder Woman 1984: Puno više od akcije

“Wonder Woman 1984” je puno više od akcije i redateljica je radnju u kojoj je glavni cilj spasiti svijet vješto upakirala u film koji progovara o svevremenskim ljudskim temama i nedoumicama modernog čovjeka.

Sudbina svijeta još jedanput je na kocki, a samo ga Wonder Woman može spasiti. Hit superherojski film „Wonder Woman 1984“ imat će ekskluzivnu streaming premijeru 11. svibnja na HBO GO-u. Film u režiji Patty Jenkins, s Gal Gadot u glavnoj ulozi, također će biti prikazan na HBO kanalu, 30. svibnja u 20.00h.

Za razliku od prvog filma gdje je većina radnje smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata događaji u nastavku se, kako i naslov sugerira, odvijaju tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nova priča zatječe Dianu Prince kako neprimjetno živi među smrtnicima u živahnim, elegantnim 1980-ima – eri hedonizma i želje za posjedovanjem. Iako je u potpunosti razvila svoje moći, ona ostaje pritajena, bavi se prikupljanjem drevnih artefakta, a herojska djela izvodi samo potajno. Međutim, Diana će uskoro morati skupiti svu svoju snagu, mudrost i hrabrost kad se sukobi s Maxwellom Lordom i Cheetah, zlikovkom koja posjeduje nadljudsku snagu i spretnost.

 

GAL GADOT as Diana Prince in the action adventure WONDER WOMAN 1984, a Warner Bros

“Wonder Woman 1984” je puno više od akcije i redateljica je radnju u kojoj je glavni cilj spasiti svijet (mada stvari isprva ne izgledaju tako) vješto upakirala u film koji progovara o svevremenskim ljudskim temama i nedoumicama modernog čovjeka (da, da – bez obzira na to što je radnja smještena u 1984. godinu “WW 1984” radnjom je aktualan film). Radnja filma vrti se oko kamena koji putuje i izaziva uništenje civilizacija. Utjecao je na uništenje Maya, Rimskog carstva i sada, krajem, dvadesetog stoljeća prijeti uništenjem čovječanstva. Na koji način utječe na uništenje i tko sve želi zloupotrijebiti kamen zbog (pre)velikih otkrivanja detalja radnje neću otkrivati, ali za priču su važne želje i njihovo ispunjavanje. Sebične želje većine protagonista filma koje prijete izazvati apokalipsu i zauvijek uništiti čovječanstvo.

Iako redateljica pretjerano ne inzistira na rekonstrukciji osamdesetih (jer teme su ionako svevremenske), kostimografija i detalji scenografije pogađaju godinu iz naslova filma.

Glumačku ekipu predvodi Gal Gadot. Glumica blista u scenama filma, ali i pokazuje ranjivost, fizičku i emocionalnu. Nekad kao Wonder Woman, nekada kao Dijana Prince. Dostojnu prijateljicu, kolegicu i protivnicu Gal Gadot ima u vrlo dobroj Kristen Wiig. Dojmljiva je njena transformacija od neprimjetne, zbunjene zaposlenice muzeja do samosvjesne i sigurne žene. No, Minerva je htjela previše, postati vrh hranidbenog lanca što je početak njenog (samo)uništenja. Pedro Pascal (dobro je vidjeti glumca bez maske) i Chris Pine su korektni, ali ova priča je, prije svega, ženska stvar….

 

Chris Pine u filmu glumi Stevea Trevora, Kristen Wiig je u ulozi Cheetah, Pedro Pascal tumači lik Maxa Lorda, Robin Wright glumi Antiopu, a Connie Nielsen je u ulozi Hippolyte. Charles Roven, Deborah Snyder, Zack Snyder, Patty Jenkins, Gal Gadot i Stephen Jones su producenti filma. Rebecca Steel Roven Oakley, Richard Suckle, Marianne Jenkins, Geoff Johns, Walter Hamada, Chantal Nong Vo i Wesley Coller su izvršni producenti.

Patty Jenkins je režirala film po scenariju koji je napisala s Geoffom Johnsom i Daveom Callahamom, priču potpisuju Jenkins i Johns, a temelji se na DC likovima. Wonder Woman je kreirao William Moulton Marston. Pridruženi tim ljudi koji je radio na filmu „Wonder Woman“ čine direktor fotografije Matthew Jensen, scenografkinja nominirana za Oscara Aline Bonetto, kostimografkinja nagrađena Oscarom Lindy Hemming, montažer s nominacijom za Oscara Richard Pearson i kompozitor nagrađen Oscarom Hans Zimmer.

 

Izvor: HBO, goodtalking.hr

Više

Zanimljivosti

Film Smrt na Nilu ponovno je okupio filmski tim koji stoji iza globalnog hita iz 2017. - Ubojstvo u Orient Expressu. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.