XVII. Uskršnja regata spremna za start

Na konferenciji za novinare, 14. veljače, predstavljena je 17. Uskršnja regata koja se održava u Vodicama od 21. do 23. ožujka ove godine.

Vodice kao tradicionalno dobar domaćin Uskršnje regate i jedriličarima omiljen šibenski akvatorij, garancija su još jednog vrhunskog sportskog nadmetanja ponajboljih domaćih jedriličara i njihovih stalnih takmaca iz inozemstva. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing, a sportski organizator Jedriličarski klub Ana iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Kako ističe direktor Uskršnje regate i PBZ Leasinga Petar Paštrović, ove godine uvedena je amaterska skupina u konkurenciji, kako bi se pojačao interes. Nagradni fond regate je 250 000 kn, a bit će ravnopravno raspoređen u sve 4 skupine natjecanja. Štampalo se 40 startnih brojeva, jer kako Paštrović ističe, u vrijeme krize se ne očekuje više prijava.

''Ove godine uveli smo jednu novinu te smo uveli 2 skupine, profi i skupinu za one sa standardnim tipom broda, nešto poput amaterske skupine'', kazao je Paštrović i dodao interesantan detalj kojim se želi motivirati sve tipove brodova i takmičare, kako će sve 4 skupine koje će se natjecati imati podjednaku vrijednost nagrada. ''Sva 3 dana je organiziran zabavni program i briga za sportaše''', rekao je pritom ističući program Sve bi seke ljubile mornare, koji – kako kaže, posebno raduje skipere.

''Takmičare koji imaju obične brodove, odnosno brodove standardne izvedbe doveli smo do pozicije da među profesionalcima ne mogu doći do izražaja. To smatramo jednim od razloga njihova manjeg učestvovanja pa smo zato otvorili i četvrtu skupinu sa standardnim brodovima'', objasnio je Paštrović. Direktor marketinga Generali osiguranja Damir Vukić istaknuo je vrlo dobro suradnju s Uskršnjom regatom.

''Želimo dodatno sponzorirati značaj Hrvatske, a to je jedrenje'', rekao je Vukić. Sportski direktor regate i član jedriličarskog kluba Ana Živko Matutinović ponosan je na sportskoj potpori koju već godinama daju PBZ-u i suradnicima. ''Puno naših polaznika koji su usavršili jedrenje danas sudjeluju u ovim regatama'', istaknuo je Matutinović.

Ako želite dobar vjetar u leđa te ugodnu zabavu na ovogodišnjoj Uskršnjoj regati više informacija možete, kako je istaknula voditeljica Press centra Branka Panić, dobiti na službenoj stranici regate. Paštrović je također dodao kako nije jedini motiv nagradni fond već i zabavni dio programa od četvrtka do subote, koji je ove godine pojačan.