Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Za Croauto 14 kandidata

U Europi je natjecanje završilo, pobijedio je Opelov model Insignia.

Hrvatska, kao i ostale zemlje, krajem svake godine bira automobil za koji smatra da će obilježiti iduću godinu. Ovo je 15. izbora Croauta, najstarijeg i najpriznatijeg izbora automobila kod nas.

U završnici 14 kandidata

Ove godine u završni krug je ušlo 14 modela koje je odabrao stručni žiri, ali građani su oni koji vode glavnu riječ prilikom izbora pobjednika. Čitatelji i gledatelji hrvatskih medija svojim glasom mogu odlučiti pobjednika, a pritom imaju mogućnost osvojiti neku od nagrada.

Prva nagrada je i više nego dovoljan razlog za sudjelovanje u izboru, a ove godine to je Toyotin model Avensis s dizelskim agregatom vrijedan 240 000 kuna, koji se tek treba pojaviti na tržištu.

Svog favorita možete izabrati između Alfe Mito, Citroena C5, Daciae Sandero, Ford Fieste, Honde Accord, Hyundaija I20, Mazde 6, Opela Insignije, Renault Meganea, Seat Ibize, Suzuki Splasha, Škode Superb, Toyote IQ i Volkswagen Golfa 6. generacije.

Usporedba s europskim izborom

U usporedbi izbora Croauto i Europskog automobila godine zanimljivo je da se od 1995. godine, kada je pokrenut domaći izbor, naš izbor šest puta „poklopio“ s europskim, a posljednji puta kada je i u Hrvatskoj i u Europi izabran Fiat 500.

Europski izbor za 2009. godinu već je završio, a pobjedu je odnio Opelov model Insignia. Riječ je o natjecanje koje objedinjuje glasove 59 automobilističkih novinara iz 23 europske zemlje. Među 7 europskih finalista, našli su se modeli koji su kao kandidati odabrani i kod nas. Da li će ove godine izbor Croauto pratiti onaj europski tek ćemo vidjeti, a svi zainteresirani imaju se priliku uključiti u nagradnu igru do 5. siječnja 2009. godine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dizajn

Izbor boje automobila govori o karakternim osobinama, energiji i ambicijama vlasnika vozila.

Duh i tijelo

Donosimo sedam koraka uz pomoć kojih ćete uvijek misliti Ja to mogu.

Istaknuto

Samoća je tišina koja je glasnija od bilo kojega zvuka. Kako i zašto živjeti sama?

Život u dvoje

Sitnice kojima se opterećujemo u svemu, pa i u vezama sprječavaju nas da budemo sretniji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.