Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Za jogu možete naći vremena i dok ste na poslu!

Samo tri vježbe usred radnog vremena dovoljne su da izdržite naporan dan.

Samo tri vježbe usred radnog vremena dovoljne su da izdržite naporan dan.

Kada samo trebate pauzu

Poza planina ili ‘simetrično rastezanje’ početni je položaj za sve poze u jogi. Stvara temelje na kojima onda možemo nadograđivati, stoga stanite čvrsto o pod nogama u ravnini kukova i prstima prema naprijed. Osjetite svoja stopala na podu i lagano zgrčite koljena pazeći da ih ne ‘zatvorite’.

Uvucite trbuh i ramena povucite prema nazad i prema dolje. Polako podignite čelo no lagano uvucite bradu. Vježbu završite tako da podignete ruke iznad glave s dlanovima okrenutima jedan prema drugome. Duboko udahnite i izdahnite.

joga planina

Dovoljno je i samo povremeno ustati sa stolca. Ne samo da će vam to okrijepiti tijelo i pomoći vam da se osjećate bolje, već će vam pomoći opustiti mišiće i napuniti vas energijom, a to će rezultirati boljom koncentracijom i većom učinkovitosti na poslu.

Kada se osjećate neuravnoteženo

Vrksasana ili poza drvo balansirajuća je asana koja poboljšava ravnotežu i koncentraciju, i razvija osjećaj dubokog mira. Ovo je uobičajena poza u jogi koja se može primijeniti u svakoj situaciji kada se želite osjećati uravnoteženo. Ustanite iza uredskog stolca ili blizu stola kako bi se mogli lagano pridržati ako je potrebno.

joga drvo

Počnite tako da se oslonite na vašu lijevu nogu desnim stopalom u razini gležnja, a neka vam prsti dodiruju pod. Kada uhvatite ravnotežu, stopalo podignite po unutrašnjoj strani noge sve do razine koljena. U ovoj pozi možete ostati od 30 sekundi do nekoliko minuta.

Kada ste pod velikim stresom

Postoji gomila stvari koje vam mogu uzrokovati stresove, no samo je jedan način s kojim se uspješno borimo protiv njih svih – usredotočite se na vaše disanje. Jednostavno duboko udahnite tako da proširite trbuh i izdahnite iz ošita koristeći abdominalne mišiće. Ovo će potaknuti vaš parasimpatički živčani sustav i smiriti vaše tijelo.

Sigurno ste već iskusili napetost u ramenima i vratu uzrokovanu stresom. Kada ste preopterećeni stresom mišići u vašem vratu i ramenima grče se stvarajući osjećaj kao da vam teret cijeloga svijeta sjedi na ramenima.

joga vrat

Tog osjećaja možete se riješiti s nekoliko okretaja vratom i ramenima. Lagano kružite vašim ramenima prema gore i unazad. Pomičite vrat sporo u jednu stranu pa u drugu, a zatim ga istežite unaprijed i unazad, no pripazite da ne pretjerate. Ove pokrete kombinirajte s dugim svjesnim udisajem i riješit ćete se stresa u trenu.

Izvor Profitiraj.hr

Pročitajte još

Budi fit

Svi oni koji uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, mogu se opustiti. I to doslovno. Yoga im dolazi u...

Budi fit

Za besplatne radionice i treninge građani se mogu prijaviti putem službene web stranice www.aktivnahrvatska.hr.

Duh i tijelo

Zavirit ćemo u veliko bogatstvo koristi meditacije i joge, te predložiti eterična ulja koja potiču opuštanje, prepuštanje i mir.

Budi fit

Najnovija Reebok X Tristan Eaton Yoga kolekcija obraća se ljubiteljicama yoge i fitnessa koje u sebi posjeduju buntovnu stranu kojom žele pokazati svoj odvažan...

Advertisement