Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Za kožu – vino u prahu

Resveratrol iz vina sastojak je krema protiv bora

Ispijanje čaše crnog vina trebalo bi ući u svakodnevni ritual. Smatra se da osnovni sastojak pića grčkih bogova – resveratrol, pomaže rad srca i krvožilnog sustava, ali i čini vašu kožu ljepšom. Znanstvenici Universitya of Wisconsin tvrde da ovaj kemijski spoj pomaže u očuvanju kože od štetnog djelovanja sunca pa čak i spriječava razvijanje raka kože.Pozitivne učinke ovog spoja iskoristila je i kozmetička industrija. German Chemical Company i Spain Natural Cosmetics Company razvili su kozmetičku inačicu crnog vina u prahu te je dodali kremi za lice.

Rezultati su bili zapanjujući! Krema se pokazala kao učinkovit neprijatelj bora, stoga niti ne čudi što je ovaj spoj postao osnovni sastojak skupocjenih krema. Razlog tome je njegovo antioksidativno djelovanje, što znači da osigurava dobro zdravlje, štiti tijelo od bolesti te kontrolira slobodne radikale.Liječnici su obazrivi, međutim, kada je ispijanje dobre kapljice u pitanju jer, kao što i sami znate, manje je često više. Stoga se ne preporučuje više od jednog decilitra vina dnevno.

Prilikom konzumacije vina trebali biste imati na umu da svjetlost i kisik uništavaju ovaj čudesan spoj, što je samo još jedan od razloga zašto se vino čuva u tamnim i hladnim podrumima te strogo kontroliranim uvjetima.Naime, najviša razina resveratola dostupna vam je tek neposredno nakon 'slatkog' zvuka otvaranja boce. Stoga, vadičep u ruke i njegujte svoju kožu iznutra – samo umjereno.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Recite zbogom suhoj koži i pozdravite hidratiziranu, zdravu i nahranjenu kožu. Imamo četiri nova proizvoda koji mogu učiniti razliku.

Beauty report

Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

Savjeti stručnjaka

Umjesto uzimanja antibiotika, pojava virusa i prehlada može se smanjiti na prirodan način, svakodnevnim uzimanjem dodataka prehrani.

Darivanje

NIVEA Cellular Luminous Anti-Age Serum protiv staračkih pjega smanjuje staračke pjege nastale tijekom 10 godina, s vidljivim rezultatima nakon 2 tjedna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.