Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Za kožu – vino u prahu

Resveratrol iz vina sastojak je krema protiv bora

Ispijanje čaše crnog vina trebalo bi ući u svakodnevni ritual. Smatra se da osnovni sastojak pića grčkih bogova – resveratrol, pomaže rad srca i krvožilnog sustava, ali i čini vašu kožu ljepšom. Znanstvenici Universitya of Wisconsin tvrde da ovaj kemijski spoj pomaže u očuvanju kože od štetnog djelovanja sunca pa čak i spriječava razvijanje raka kože.Pozitivne učinke ovog spoja iskoristila je i kozmetička industrija. German Chemical Company i Spain Natural Cosmetics Company razvili su kozmetičku inačicu crnog vina u prahu te je dodali kremi za lice.

Rezultati su bili zapanjujući! Krema se pokazala kao učinkovit neprijatelj bora, stoga niti ne čudi što je ovaj spoj postao osnovni sastojak skupocjenih krema. Razlog tome je njegovo antioksidativno djelovanje, što znači da osigurava dobro zdravlje, štiti tijelo od bolesti te kontrolira slobodne radikale.Liječnici su obazrivi, međutim, kada je ispijanje dobre kapljice u pitanju jer, kao što i sami znate, manje je često više. Stoga se ne preporučuje više od jednog decilitra vina dnevno.

Prilikom konzumacije vina trebali biste imati na umu da svjetlost i kisik uništavaju ovaj čudesan spoj, što je samo još jedan od razloga zašto se vino čuva u tamnim i hladnim podrumima te strogo kontroliranim uvjetima.Naime, najviša razina resveratola dostupna vam je tek neposredno nakon 'slatkog' zvuka otvaranja boce. Stoga, vadičep u ruke i njegujte svoju kožu iznutra – samo umjereno.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Kreme sa zaštitnim faktorom trebale bi se koristiti svakodnevno, a ne samo onda kada pomislimo na plažu

Savjeti stručnjaka

Cjelovite žitarice bogat su izvor proteina, minerala te vitamina B i E, a osim toga sadrže i malo masti, stoga su odličan izbor za...

Darivanje

Ljekovita i kozmetička svojstva Althea officinalis pretočena u čarobnu liniju L'Erbolario Altea.

Suncokreti na oblacima

Uskoro kreće vreva i galama i ovo vrijeme treba iskoristiti za napuniti baterije, za nahraniti dušu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.