Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Za lakši plesni korak

Nagrađivana koreografkinja Marija Ščekić vodit će seminar Trešnjevačke plesne scene. 

– Seminar smo organizirali zbog velikog interesa stalnih klijenata koji pohađaju radionice Trešnjevačke plesne scene (Treps),- tvrdi Vladimira Vrhovšek, voditeljica Treps-e.

Program se sastoji se od teorijskog dijela i praktičnog rada s polaznicima. Plesni trening čine vježbe zagrijavanja i učenja logike slijeda ljudskog pokreta. Fokus je na stjecanju iskustva o držanju ravnoteže tijela, izmjeni dinamičke strukture pokreta te pojmu scenske napetosti kao posljedice mišićne aktivnosti i mentalne koncentracije izvođača. Polaznici će se upoznati i s osnovnim principima transformacije energije pokreta.

– Radionica je otvorena za sve tako pa mogu doći i osobe koje se prije nisu bavile plesom,- poručuje zainteresiranima voditeljica seminara i koreografkinja Marija Šćekić.

Višegodišnje iskustvo koreografkinje i njezini različiti plesni interesi jamstvo su za široki spektar plesnih koraka, od klasičnog baleta do eksperimentalne koreografije.

– Ovo je nastavak radionice započete prošle godine u sklopu izvedbe predstave „Sjena“. Sretni smo što smo ponovno uspjeli organizirati radionicu, jer je koreografkinja Šćekić sa japanskim umjetnikom Tadashi Endom 2006. godine za predstavu „Sjene“ dobila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju plesnu predstavu u cjelini,- rekla je Vrhovšek.

Koreografkinja Marija Šćekić održava i plesne treninge za Ansambl LADO te je voditeljica i osnivačica Umjetničke organizacije Histeria NOVA, u sklopu koje djeluje kao autor, koreograf, plesni pedagog i nezavisni producent.

– Veličina grupe ograničena je zbog prostora, ali i samoga rada. Inače preferiram manje grupa, jer omogućuju kvaliteniji rad,- istaknula je Marija Šćekić.

Prijave za seminar su do 5.veljače, a grupa će imati 15 polaznika.

Datumi i vrijeme održavanja:
6. veljače od 18 do 21 sat
7. veljače od 10 do 13 sati i od 15 do 18 sati

Mjesto održavanja:
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1

Cijena je 300 kuna i može se uplatiti na žiro račun CKT-a ili na blagajni centra prije početka seminara.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Tina Drašner već je dobro poznata trenerica među brojnim ženama, no malo tko zna da joj je posao trenerice senzualnog fitnessa bio tek dodatni...

Dobar posao

Ovu svestranu Puležanku teško je predstaviti. Manuela Svorcan, vesela, nasmijana, s čarobnom dugom kosom..

Dobar posao

Ono što mi nedostaje u Brazilu nalazim u Hrvatskoj, a ono što mi nedostaje u Hrvatskoj nalazim u Brazilu.

Budi fit

Postoje treninzi koji su izvrsni za oblikovanje cijelog tijela, trošenje kalorija i sve uz veliku količinu zabave.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.