Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Predstavljamo

Zaboravite proljetni umor!

Svako godišnje doba nosi svoje posebnosti, a proljeće poznati „proljetni umor

Svako godišnje doba nosi svoje posebnosti, a proljeće poznati „proljetni umor“. Organizam se budi iz „zimskog sna“, navikava se na dulje dane, više sunčeve svjetlosti i  nestalne promjene vremena. Tijelo reagira na navedene promjene hormonalnim odgovorom –  širenjem krvnih žila i padom krvnoga tlaka. Kao rezultat svega nastaju simptomi proljetnog umora.

Dodatno, teža prehrana tijekom zimskih mjeseci, koja ne obiluje svježim voćem i povrćem, doprinosi osjećaju lošijeg raspoloženja, dekoncentraciji i nedostatku energije. Spomenuti simptomi onemogućavaju normalno obavljanje svakodnevnih obaveza, a ponekad mogu dovesti do povećane razdražljivosti pa čak i blage depresije.

Zahvaljujući jednostavnim savjetima i dodacima prehrani moguće je eliminirati proljetni umor i uživati u svemu lijepom što proljeće donosi.

  1. Tjelovježba – tjelesna aktivnost vrlo je važna za sveopće zdravlje. Primjerice trčanje je sport koji prirodno u tijelu dovodi do povećane proizvodnje endorfina i serotonina (hormona sreće). Osim što ćete se osjećati bolje, vaše tijelo će također izgledati odlično.
  2. Prehrana bogata vitaminom C – proljeće donosi na tržnice konačno i šarenilo boja na svakodnevnom tanjuru. Zeleno lisnato povrće, paprika, bobičasto voće i agrumi obiluju vitaminom C, a jednostavno ih je pripremiti na različite načine.
  3. SAMe dodatak prehrani – kada je organizam zadovoljio potrebe za unosom vitamina C i tjelesnim aktivnostima, potrebno je učiniti i nešto po pitanju bolje koncentracije i potencijalnog lošeg raspoloženja. Prisutnost S-adenozil-L-metionina pronađena je u svakoj živoj stanici u kojoj ima ulogu donora metilne skupine putem kojih S-adenozil-L-metionin utječe na sintezu i inhibiciju hormona i neurotransmitera, a time i na dobro raspoloženje, osjećaj poletnosti i energičnosti. Triptofan, aminokiselina koja se nalazi u plavoj ribi, mahunarkama, špinatu, jajima i sjemenkama se uz pomoć SAMe metabolizira u hidroksitriptofan, molekulu koja prethodi nastanku serotonina. Upravo je hormonalna ravnoteža ovih neurotransmitera ključna u osiguravanju dobrog općeg stanja i u vrijeme sezonskih promjena. SAMe nije moguće unijeti u organizam putem prehrane, već isključivo suplementacijom. Na hrvatskom tržištu moguće je pronaći Bestvite SAMe dodatak prehrani koji sadrži 75% (S,S) oblika SAMe-a, najaktivnijeg dostupnog oblika.

Pročitajte još

Darivanje

Avonov ekskluzivan i inovativan sastojak Protinol™ nositelj je svjetski prestižne Edison nagrade za najbolji proizvod u 2021.

Zdravstveni karton

Zašto se osjećamo umorno i bezvoljno u zimskim mjesecima i kako si pomoći da preživimo zimu i dočekamo prve zrake toplog proljetnog sunca?

Duh i tijelo

Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Fashion report

A što bi proljeće bilo bez haljina? Haljine su odraz ženstvenosti, a vi odaberite model u kojem se osjećate najbolje. Bilo da se radi...

Advertisement