Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Začini za zdravlje

Ljekovita svojstva cimeta, klinčića, češnjaka…

Hranu bez začina teško možemo zamisliti. Oni hranu čine ukusnijom i drugačijom, ali začini imaju i hranjiva i ljekovita svojstva koja su dobra za naše zdravlje. Osim toga, poznato je da se začini oduvijek koriste kao lijek zbog svojih korisnih učinaka na ljudsko zdravlje. Evo nekoliko dobrih strana omiljenih začina:

Češnjak

Pokazalo se da češnjak poboljšava zdravlje srca, može sniziti razinu kolesterola i triglicerida u krvi za oko 10 posto.

Cimet

Ovaj poseban začin štiti od dijabetesa tipa 2 i srčanih bolesti. Jedno je istraživanje pokazalo da, kao ni češnjak snižava razinu kolesterola, triglicerida i glukoze u krvi.

Klinčić

Ulje klinčića je poznato kao odličan lijek za zubobolju jer njegova antiseptička svojstva izvrsno ispiru zube. Glavni sastojak ovog ulja je eugenol koji ima anti-upalni učinak i može ublažiti bol uzrokovanu artritisom. Klinčić je izvrstan i za regulaciju probave.

Đumbir


Ovaj super začin također smiruje probavu, sadrži antioksidanse, štiti od bolesti, a izvrstan je lijek protiv mučnine uzrokovane morskom bolešću, trudnoćom i mamurlukom.Ostatak članka pročitajte ovdje:
Dobre strane omiljenih začina

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Kad pomislimo na sezonsku depresiju, niža emocionalna stanja obično povezujemo s hladnim, sivim vremenom.

Savjeti stručnjaka

Ako vam migrena otežava život, možda biste trebali razmotriti vježbanje kao intervenciju za upravljanje simptomima i smanjenje učestalosti napadaja. I

Budi fit

Kada bi postojala tableta koja bi imala isti učinak kao i tjelovježba, biste li je uzimali ili biste ipak odradili svoju dnevnu dozu rekreacije?...

Anja može sve

Sigurna sam kako mislite da u Hrvatskoj nema toliko amputiraca, jer takve stvari se najčešće događaju u mnogoljudnijim zemljama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.