Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Video box 1

Zagreb Time Travel: Otkrijte zagrebačku prošlost

Zagreb Time Travel prva je turistička tura Zagrebom koja najbolju ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, oživljavajući povijesne događaje i likove uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Zagreb Time Travel prva je turistička tura Zagrebom koja najbolju ponudu i znamenitosti grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme, oživljavajući povijesne događaje i likove uz pomoć suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Projektom se želi pokazati da se i u Hrvatskoj kreativnošću, predanim radom i trudom može uspjeti i da se vaši snovi mogu ostvariti. Djeca školskog uzrasta, kojima je aplikacija također namijenjena, na jedan zabavan, interaktivan i tehnološki suvremen način mogu učiti o povijesti svojega grada i domovine, otkrila nam je Kata Barišić, idejna začetnica Zagreb Time Travela.

Kroz igru i proširenu stvarnost otkrijte sve o Zagrebu

  • Putem aplikacije Time Travel turistu se prezentira razgledanje grada u obliku igre u kojoj se četrnaest urbanih atrakcija predstavlja kao putovanje kroz vrijeme u kojem su vodiči poznate žene iz povijesti Zagreba (Manda, gđa Šenoa, kumica Barica, vještica Barica Cindrek, književnica Marija Jurić Zagorka, književni lik Dora Krupićeva, Crna Kraljica itd.) – naglašava Kata Barišić

Igrači će sakupljati bodove rješavajući povijesne pitalice i zanimljive zagonetke učeći pritom o gradu i suočavati se sa zabavnim izazovima uz interakciju s lokalnim stanovništvom. Moći će snimiti i atraktivne fotografije s povijesnim likovima i jedinstvenim zagrebačkim pozadinama koje mogu dijeliti na svojim društvenim mrežama te tako postati promotori našega grada i animirati svoje prijatelje da i oni posjete našu prekrasnu zemlju.

ZAGREB TIME TRAVEL:

Otputuj u prošlost Zagreba uz pomoć proširene i virtualne stvarnosti!
Tablet postaje tvoj ‘Vremeplov’ – prozor u prošlost grada!

Skupljaj bodove rješavajući povijesne pitalice i zanimljive zagonetke!
 
Druži se s lokalnim stanovništvom kroz kreativne izazove!

Kreiraj svoje cool fotke s povijesnim likovima i pozadinama!

 

Zagreb Time Travel će svakako obogatiti turističku ponudu grada Zagreba na inovativan i kreativan način. Ova turistička tura spaja moderne tehnologije, hrvatsku povijest i baštinu u novi inovativni turistički proizvod.

Moderni turisti traže sve veći doživljaj

Virtualna i proširena stvarnost mijenjaju lice tradicionalnog turizma, ali pružaju i nove mogućnosti za povezivanje s posjetiteljem. Svi koji dolaze u Zagreb zahvaljujući ovoj aplikaciji dobivaju aktivno sudjelovanje u kreativnim turama. Na taj način sam grad na turista ostavlja snažniji dojam, lakše se uči o destinaciji putem igre, te se povećava želja za duljim boravkom u mjestu, a samim time povećanom potrošnjom. Također, ovakve interaktivne ture povećavaju vjerojatnost da će se netko vratiti i preporučiti destinaciju prijateljima i rodbini.

  • ­Mobila aplikacija Zagreb Time Travel nalazi se na tabletu, te će u sklopu mobilne aplikacije nuditi popuste i preporuke za muzeje, hostele, ugostiteljske objekte i dr. Prva tura bit će dostupna na hrvatskome, engleskome i korejskome jeziku. Nakon Zagreba planiramo osmisliti rute za ostale hrvatske i svjetske gradove. – zaključuje Kata Barišić.

Dajte svoj glas i podržite projekt

U tijeku je glasovanje u sklopu #MojZabaStart natječaj, a glasovanjem za ovaj projekt profitirat će turisti i poslovni subjekti koji će se predstaviti putem aplikacije, grad i turistička zajednica. Glasovati možete ovdje: https://www.mojzabastart.hr/home/finalisti#MojZabaStart  do 20 listopada!

Pročitajte još

Život u dvoje

5 prijedloga za originalne darove na Dan zaljubljenih.

Video box 1

Gemifikacija je budućnost koju su prepoznale najveće svjetske kompanije, pa i tim Zagreb Time Travela.

Advertisement