Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Zagreb za Kamensko

Manifestacija na obljetnicu stečaja tekstilne tvornice Kamensko

U petak, 27. rujna 2013. u 12 sati, u Kulturno informativnom centru (KIC), u Preradovićevoj 5, održat će se manifestacija Zagreb za Kamensko.

Manifestacija se simbolički održava na dan kada je, prije tri godine, tvornica Kamensko, nekadašnji div tekstilne industrije u Jugoslaviji, otišla u stečaj.

‘Tog dana prije tri godine pale smo na dno dna. Bilo je očajno. Bio je to naš kraj bez ikakvog nastavka. I onda mijenjajući sebe, promijenio se naš svijet. Odlučile smo biti hrabre i dići se s dna.’, nedavno su ovim riječima otpuštene tekstilne radnice propale industrije Kamensko opisale svoju trogodišnju borbu za radna mjesta i zaostale plaće.

Mali dio radnica uspio se zaposliti, međutim većina ih je i dalje bez posla. Udrugu Kamensko osnovale su 2011. sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi.

kamenskoteteruzenovo

Članice Udruge na modnoj reviji predstavit će novu kolekciju odjeće, koju su same kreirale i šivale.

Nakon revije slijedi tribina Novo žensko radništvo. Tribina se bavi diskriminacijom žena na tržištu rada i u poslovnom svijetu, utjecajem ekonomske krize na žene koje su izgubile posao u realnom sektoru te sveopćom devastacijom radništva.

Na tribini sudjeluju Tatjana Dalić, Zdenka Lončar, Violeta Staničić i Sandra Švaljek. Govornice će pokušati sažeti prijedloge i inicijative za poboljšanje položaja žena na tržištu rada i stvaranje novih radnih mjesta. Moderatorica tribine je Nada Far.

Zagreb za Kamensko dio je inicijative da 27. rujan postane tradicionalni Dan zagrebačkog ženskog radništva.

Pridružite nam se u petak u KIC-u i podržite ove hrabre aktivistice koje ni u najtežim trenucima nisu odustale od borbe za svoja radnička prava.

kamensko plakat
Manifestacija Zagreb za Kamensko održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Hvala tvrtki IKEA što je prepoznala Udrugu Kamensko kao partnera i nadam se da će i ostale velike tvrtke slijediti njihov primjer te se...

Dobar posao

Vrijedne šnajderice proizvest će crvene promotivne šalove

Događanja

Udruga Kamensko planira zaposliti još 20 radnica

Fashion report

Od stare krpe do funkcionalne ljetne haljinice

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.