Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Zagrebački kupci stanova

Tko ne bi poželio imati stan u Zagrebu? Ipak, ne može si svatko priuštiti skupocjenu nekretninu.

1. Nije iz Zagreba
Traži 1,5 ili 2-sobni stan za djecu koja studiraju. Stan mora biti u u širem centru, odnosno u blizini fakulteta – “Da manje hodaju, a više uče.“ Kat na kojem se nalazi stan nije važan, ali poželjno je prvi, drugi ili treći, a ni zadnji kat i potkrovlje nisu isključeni. Namješten i obnovljen stan svakako je prednost, jer ne žele trošiti vrijeme i novac na njegovu obnovu i namještanje.

2. Investitor – putnik

Traži 1,5 ili 2.sobni stan i kupuje ga kao investiciju. Želi ga iznajmljivati ili mu treba za povremene boravke – poslovne ili privatne. Stan treba biti u dobrom stanju i po mogućnosti opremljen sa svim potrebnim namještajem i kućanskim aparatima te obvezno u tramvajskoj zoni. Plaća gotovinom.

3. Samac
Poželjan je 2-sobni stan u zoni tramvaja, u dobrom stanju ili obnovljen. Može i stan kojem je potrebna obnova, ali po znatno povoljnoj cijeni jer se najčešće sami financiraju iz kredita. Ako su roditelji izvor financiranja kriteriji su malo drukčiji i zahtjevi su veći.

4. Mladi bračni par
Traže 2,5 ili 3-sobni stan, zadnji kat je isključen ako nema lifta jer je gospođa trudna, a dolazi u obzir ako je u manjoj urbanoj vili s prostranim balkonom ili terasom.
Lokacija koju traže: ako nisu jako ograničeni sredstvima i primanjima, poželjno je da stan bude u nekoj od trenutno IN zona.

5. Bračni par s dvoje ili više djece
Traže 3,5 i 4-sobni stan jer imaju veliku obitelj ili je planiraju proširiti. Najvažnija je funkcionalnost i iskoristivost prostora. Zadnji kat bez lifta je isključen jer nositi stvari brojne obitelji na zadnji kat nije nimalo ugodno. Ako postoji lift poželjan je zadnji kat jer: „Znate kako je kada se troje ili četvero djece igra u stanu. Sadašnji susjedi su dosta osjetljivi na to.“

6. Samac, par ili obitelj

Traže isključivo stan na zadnjem katu jer im je dosta bučnih susjeda i stampeda iznad glave.

7. Obitelj u razlazu
Roditelji i djeca koja su se konačno odlučila na samostalan život. U većini slučajeva najprije moraju prodati svoj stan u kojemu svi žive, a prodaju ga po nerealnoj cijeni, jer su za taj novac isplanirali kupiti dva stana i automobil. Ovdje možemo svrstati i bračni par bez djece (ili s dovoljno velikom djecom) u procesu razvoda. Jedan kupuje manji stan, a drugi se seli kod novog partnera. Žele što prije prodati sadašnji stan jer jer su se jedva dogovorili oko toga i prodaju ga povoljno s obzirom da nitko ne želi živjeti u njemu.ODLUČUJUĆI TRENUTAK
Kod svih kupaca postoji odlučujući trenutak, tzv. drugo gledanje.
U drugom gledanju odlučujući faktor je naravno gospođa (supruga, djevojka, majka…). Prvi put odnosno u izviđanje dolazi gospodin. Brzo prolazi kroz stan, pita važne stvari, pogleda raspored prostorija, kaže da mu se sviđa i to je to: kupiti će stan. Ali ipak, mora još jednom doći s gospođom.
Drugi odlučujući put dolazi gospođa i u tri poteza razbija koncepciju i dogovor o kupnji stana.
Jer: u stanu nema ostave, mali je balkon, nema loggie, orijentacija nije dobra, kuhinja je nefunkcionalna, prozori su maleni, stepenište usko…..

Žene primjećuju puno više detalja.

Vjerujem da čitateljicama She.hr ovo zvuči poznato.

(www.rivalitas.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Nakon što ugradite krovni prozor, odmah ćete prepoznati prednosti toga da u vaš dom prirodna svjetlost ulazi odozgo.

Moj dom

Ako još niste sigurni kako možete oplemeniti kutak u kome stanujete, predlažemo nekoliko aktualnih trendova i dizajnerskih rješenja.

Zanimljivosti

Zagrebačka clubbing scena dobiva novog favorita, klub XO, koji će 2. travnja u novouređenom prostoru na adresi Vlaška 9/Europski trg otvoriti svoja vrata svima onima koji su željni dobre...

Putovanja

Festival svjetla Zagreb ove će godine ponovo obasjati zagrebačke trgove, ulice, parkove i pročelja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.