Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Zagrebački medvjedi u kampanji protiv HPV-a

Hokejaši Medveščaka i Cosmopolitan udružili snage u borbi protiv opakog virusa.

KHL Medveščak Zagreb i njegovi igrači uvijek se rado odazivaju na akcije u kojima je cilj pomoći i preventivno djelovati u društvu, svjesno upozoravajući na probleme u kojima se nerijetko nalaze djeca i mladi u Hrvatskoj. Nakon niza akcija, pomoći, potpore u kojoj je orijentacija bila usmjerena uglavnom na djecu, ovaj put igrači zagrebačkih Medvjeda odlučili su sudjelovati u kampanji magazina Cosmopolitan u borbi protiv HPV virusa od kojeg obolijevaju mnoge mlade žene diljem cijelog svijeta.Cilj cjelokupne kampanje bio je upozoriti mlade žene u Hrvatskoj da se HPV može dogoditi svakome i da nesavjesno upuštanje u spolne odnose može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme od kojih je HPV pokretač mnogih, još težih i opasnijih zdravstvenih problema.

Upravo su zato, kao promotori zdravog načina života, hokejaši Medveščaka kroz ovu simboličnu kampanju odlučili poslati jasnu poruku svim mladim curama, damama, ženama i svim svojim navijačicama da kod stupanja u spolni donos ulaze promišljeno i pametno, ne riskirajući pritom svoje zdravlje, donoseći ispravne i promišljene odluke.''Bilo je to jedno novo iskustvo za mene. Fotografiranje, šminkanje i sve pripreme su bile najlakši dio posla, puno je teže bilo prenijeti pravu poruku i na najbolji mogući način objasniti stvarne opasnosti HPV-a. Nadam se da smo uspjeli u našoj namjeri, jer uistinu je puno loših stvari koje se dešavaju oko nas na koje nažalost ne možemo utjecati. Upravo ovakvim kampanjama i akcijama moramo učiniti sve kako bi pomogli mladima oko nas i kako bi pokazali da smo svjesni kako je potrebno puno truda i vremena da bi iskorijenili neke loše navike'', rekao je branič Medveščaka Saša Martinović.Hokejaši su se rado odazvali Cosmopolitanovoj kampanji, želeći poslati jasnu poruku i svojim primjerom biti potpora svim ženama da se aktivno uključe u borbu protiv ovog virusa.

''Kako da našu poruku čuje što više mladih cura? Zapitali smo se mi u Cosmu dok smo planirali kampanju HPV – Pod kontrolom, a onda nam je sinulo. Okrenuli smo broj i rekli: Halo, hokejaši Medveščaka, jeste li za akciju? I u trenu se u našoj redakciji stvorilo pet isklesanih muških tijela, gomila šarma i zdravog sportskog duha. Cosmovoj modnoj urednici je bio dovoljan samo pogled da gladijatorima iz Doma sportova odabere styling – odlučila se za princip manje je više, a rezultat, koji možete pogledati na stranicama novog Cosma, zaslužuje zlatnu medalju. Imamo samo jedan problem, ne znamo koji nam je od dečkiju najzgodniji, ali vjerujemo da će nam naše čitateljice to jedva čekati dojaviti. I, samo jedno upozorenje: Medvjedi, kad čujete vrištanje s tribina, nemojte se uzrujavati i samo nastavite igrati – to Cosmo cure navijaju za vas'', rekla je glavna urednica Cosmopolitana Marjana Filipović-Grčić.Igrači KHL Medveščak Zagreb su tijekom kampanje i samog fotografiranja uspjeli saznati još niz nepoznatih detalja o ovom opasnom virusu, koji u nekim slučajevima može dovesti do opasnih komplikacija, pa čak i do smrti žena ukoliko bolest poprimi opasnije razmjere.''Kampanja je za svaku pohvalu i ovo je odličan način da se mlade žene upozore svih opasnosti koje donosi HPV. Drago mi je da sam imao priliku sudjelovati u nečemu ovako važnom, a vjerujem da ćemo uspjeti svojim primjerom, ne bi rekao educirati, ali upozoriti sve djevojke i žene u Hrvatskoj da u svaki spolni odnos trebaju stupiti s puno odgovornosti. Nadam se da smo poslali dovoljno jasnu i glasnu poruku, a vjerujem da ćemo u vremenima koja dolaze imati još prilika u ovakvim ili sličnim akcijama pomagati ženama, ali i svim mladima diljem Hrvatske'', rekao je napadač i najnovije pojačanje zagrebačkih Medvjeda, Kyle Greentree.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mjesto u prevenciji genitalnih infekcija i njihovih posljedica kao što...

Zanimljivosti

Akcija vrijedi na svim CineStar lokacijama u Hrvatskoj, a odnosi se na  klasične projekcije kao i za IMAX 2D i IMAX 3D filmove.

Financije

Jeste li znali da se financijska pismenost uči od malena? Saznajte kako svoje dijete naučiti vještini pametnog upravljanja novcem!

Zanimljivosti

Film “Hipnotiziran” u samom imenu obećava dobru zabavu, no kada se u glavnoj ulozi nađe i višestruki oskarovac Ben Affleck, stvari postaju još zanimljivije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.