Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

ZagrebDox: Dragi Lastane!

Častimo vas s ulaznicama za dokumentarac o novinarskom misteriju

Još jedan ZagrebDox počeo je jučer. Deseti po redu festival dokumentarnog filma koji se održava u Cineplexxu u Kaptol Centru u idućim danima donosi čak 30 domaćih dokumentaraca, četiri naslova nominiranih za Oscara, osam onih o spornim temama te šest sjajnih filmova na temu starosti.

ZagrebDox otvoren je s filmom Tatjane Božić ‘Ljubavna Odiseja’, a traje do 2. ožujka 2014. Filmove iz službene konkurencije, službenog programa i retrospektiva moguće je pregledavati ovdje, a ulaznice, osim za besplatne projekcije, mogu se rezervirati u radno vrijeme blagajni i online na stranicama Cineplexxa: www.cineplexx.hr / T. +385 1 56 33 888. Dodatne informacije o prodaji i rezervaciji ulaznica potražite na službenim stranicama ZagrebDoxa.

Od pregršt festivalskih hitova i zanimljivih filmova danas vam predstavljamo dokumentarac naše redateljice Irene Škorić, o legendarnom misteriju novinarstva pod nazivom ‘Dragi Lastane!’ koji će se prikazivati u četvrtak 27. veljače, u 12 sati te film mađarske redateljice Agnes Sos ‘Bujica ljubavi’ koji je na rasporedu u srijedu, 26. veljače, u 13 sati, u Dvorani 3.

Bujica ljubavi/ Stream of Love
Mađarska, 2013, 70’

Usprkos starosti ljubav i žudnja na pameti su stanovnika jednog sela u Transilvaniji u kojem se govori mađarski. Tu je vrijeme stalo. Iako je većina stanovnika starije dobi, neobično su mladi u srcu. Feri je primjerice neizlječivi romantik. Već je odavno proslavio osamdeseti rođendan, ali još uvijek se udvara nekima od 25 udovica u selu – iako tvrdi da su samo dvije-tri zaista vrijedne truda. I žene pred kamerom otvoreno govore o svojim najintimnijim mislima i snovima. Početkom 2014. godine film Bujica ljubavi podijelio je nagradu Alpe Adria Cinema za najbolji dokumentarni film na Filmskom festivalu u Trstu s filmom Posebna potreba Carla Zorattija, koji se također može pogledati u međunarodnoj konkurenciji desetog ZagrebDoxa.

Dragi Lastane!/ Dear Lastan
Hrvatska, 2014, 85’

Najtiražniji dječji časopis u Jugoslaviji zvao se Modra lasta. U njemu je 1969. godine nastao Lastan. Za stotine tisuća djece Lastan je bio mitski junak koji je pomagao nesretnim i zbunjenim dječjim dušama. Svako je dijete drugačije zamišljalo njegov lik, ali svi su osjećali da mu mogu reći ono što se nisu usudili ispovjediti nikome drugome: Dragi Lastane, poljubila sam ga – jesam li trudna?; Dragi Lastane, zaljubio sam se u dečka u razredu… Desetljećima je Lastan bio legenda i najčuvanija tajna novinarstva. U ovome se filmu prvi put, i to nakon skoro pet desetljeća, otkriva njegov identitet. Irena Škorić jedna je od laureata ZagrebDoxa. Njezin film ‘Sudbina broja 13’ osvojio je nagradu publike 2010. godine.

[box style=”0″]

OSVOJITE ULAZNICE

Poklanjamo vam 2 ulaznice za film ‘Bujica ljubavi’ srijedu, 26. veljače, u 13 sati  te dvije ulaznice za film ‘Dragi Lastane!’ u četvrtak, 27. veljače, u 12 sati na ZagrebDox-u u Cineplexxu, Kaptol Centar.

Ukoliko želite osvojiti ovu nagradu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom DOX2 te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu. Ne zaboravite napomenuti koji bi film gledali.

Kako se zovu redateljice čije smo filmove predstavili u ovoj priči?

Vaše prijave primamo do 26. veljače 2014., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnice karata za film ‘Dragi Lastane’ su Silvija Milčić i Valentina Herak. Čestitamo!

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Događanja

A tko zna? Gledanje dokumentaraca može potaknuti djecu da otkriju novu strast ili poziv.

Događanja

Posebno izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u...

Događanja

A žene su naravno i ovdje u većini, jer sve se može kad se male ženske ruke slože.

Kultura

Irena Škorić, hvaljena hrvatska redateljica mnogima je ostala u pamćenju po filmu "7sex7"

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.