Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Zajedno protiv AIDSA

Izložba ”Unzine” u zagrebačkoj Gliptoteci predstavlja devet multimedijalnih umjetnika iz Europe, Japana i SAD.

– Na izložbi će se naći fotografije radova grafičkog dizajna, ilustracija, umjetničkih instalacija, skulptura u prostoru na temu AIDS-a, ali ostale teme kojima se UNZINE bavi. Također će svi posjetitelji moći i sami progovoriti o ovoj medijski nedovoljno prisutnoj temi i to napismeno na žutim naljepnicama u obliku strip oblačića s praznim prostorom i web adresom UNZINE-a, a koji su se već pokazali kao jako korisno mjesto izražavanja građanskog mišljenja nasumično polijepljeni po zagrebačkim uličnim zidovima, rekla je za She.hr urednica UNZINE –a i autorica koncepcije izložbe u Gliptoteci Rafaela Dražić.

Online časopis UNZINE koji se bavi aktualizacijom škakljivih i po njihovom mišljenju zanemarenih suvremenih tema svijeta u kojem živimo, napunio je godinu dana, tijekom kojih je objavio 12 izdanja.

UNZINE u suradnji s HUHIV

Povodom svog rođendana odlučili su ga proslaviti u suradnji s Hrvatskom udrugom za oboljele od HIV (HUHIV), u znaku obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a 1.prosinca i na taj način još jednom skrenuti pozornost na ovu opaku bolest suvremenog čovjeka.

Internetski časopis na novi način povezuje izražavanje mišljenja o društveno angažiranim temama poput globalizacije, diskriminacije, eksploatacije, stigme i ekologije s vizualnim grafičkim dizajnom koji teme dodatno naglašava i ilustrira.

Izložba se otvara u ponedjeljak 17. studenog u 19 sati u Gliptoteci u Zagrebu.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Apstraktno slikarstvo koje Ivona Šimunović predstavlja povezano je s osobnim iskustvom i osobnom poviješću, koje je kroz apstraktno slikarstvo vlastito iskustvo učinila metaforom ženskog...

Zanimljivosti

Šetajući ulicama grada Zagreba, često ne obraćamo pozornost na sve ljepote koje ga čine jedinstvenim i drugačijim od svjetski poznatih metropola.

Zanimljivosti

Naturala Life je tu da vam pruži smjernice te vas inspirira da u novoj 2022. godini uzmete stvari u svoje ruke i (napokon) počnete...

Duh i tijelo

Umjetnost Fride Kahlo je čvrsto povezana s njezinim životom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.