Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar

Ova akcija upisa u Hrvatski registar nastavak je uspješne suradnje s udrugom „Zagrebački maslinarski institut“ koji drugu godinu zaredom održavaju „Festival maslina u Zagrebu“.

U subotu, 4. veljače, od 15 do 17 sati, na Zagrebačkom velesajmu u Kongresnom centru (Av. Dubrovnik 15) u Zagrebu održat će se akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ova akcija upisa u Hrvatski registar nastavak je uspješne suradnje s udrugom „Zagrebački maslinarski institut“ koji drugu godinu zaredom održavaju „Festival maslina u Zagrebu“.

Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 52.935 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 65 oboljelih u Hrvatskoj i inozemstvu.

Više

Kultura

Zagrebačka filharmonija održat će tradicionalni, osmi po redu Koncert za život za Zakladu Ana Rukavina u petak, 31. ožujka u 19.30 sati u Koncertnoj...

Događanja

I ove godine aktivan je humanitarni broj 060 9000, kojim donirate sredstva Zakladi

City Life

Građani Zakladi 'Ana Rukavina' donirali 1,1 milijun kuna

Zdravstveni karton

Marija Rukavina priča o plemenitosti mnogih koji svojim donacijama podupiru rad Zaklade Ana Rukavina.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.