Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Zaljubila sam se u najboljeg prijatelja

Kako otkriti osjećaje i zaštititi prijateljstvo?

Ovu neobičnu situaciju je moguće riješiti u tri koraka. Pročitajte što je potrebno za vratiti prijatelja ili dobiti ljubavnika.

Kakvi su njegovi osjećaji?


Reći 'zaljubila sam se' najboljem prijatelju vrlo je stresno, jer može dovesti do različitih raspleta. Možda je i on zaljubljen u vas, a možda vas ipak vidi samo kao prijateljicu. Da biste saznali kakvi su njegovi osjećaji, morate odati svoje, ali pažljivo i polako.

Naravno da ste bliski, ali jeste li ikada između vas osjetili neku kemiju? To je onaj osjećaj kad nekako znate da i vaš prijatelj nešto osjeća prema vama. Ponaša li se prema vama stalno na isti način ili se on promijenio? Čak je i pogoršanje odnosa čest znak da se prijatelj zaljubljuje i da se plaši tog osjećaja.

Testirajte njegovo ponašanje


Ako ste spremni na glas reći 'zaljubila sam se' morate biti svjesni da time riskirate vaše prijateljstvo, jer je često teško nastaviti prijateljski odnos s nekim koga zaista volite. Zato najprije promatrajte njegove reakcije. Ako vam jos uvijek otkriva svoje tajne i žali vam se na probleme s drugim djevojkama, vjerojatno nije zaljubljen u vas. Ako se u zadnje vrijeme ponaša neobično i tajanstveno, ne govori o ženama i postaje sramežljiv, vjerojatno osjeća isto što i vi. Najbolje je da od zajedničkog prijatelja pokušate saznati nešto više.

Naravno, ta vas osoba ne smije odati. Neka ga diskretno ispita o vama. Pritom vas mora pohvaliti i čekati njegovu reakciju. I sami možete napraviti puno da postanete zavodnica u očima svog prijatelja. Naglasite svoju ženskost, ali pritom ne pretjerujte. Ne pretvarajte se da ste netko drugi, ali nemojte baš pri svakom susretu biti u trenirci. Možete govoriti i o drugim muškarcima i tako primijetiti moguće tragove ljubomore.

Konačni korak – recite: 'zaljubila sam se'

Ako ste sasvim sigurni da je vaš prijatelj ludo zaljubljen u vas, recite mu direktno: 'zaljubila sam se'. Osobito ako je njegov govor tijela bliži partnerskom nego prijateljskom. Ako vas često grli, kroz igru zavodi, možda se samo šali, a možda je i zaljubljen. Svoje osjećaje otkrijte tek tada kada ste sigurni da nije riječ samo o simpatiji prema vama, nego o nečem puno dubljem.

Skrivanje osjećaja je vrlo teško i zato je iskrenost nužna. Barem ćete znati na čemu ste. U jednom ga trenu primite za ruku, ako ste dovoljno hrabri lagano ga poljubite i recite: 'zaljubila sam se'. Ne budite agresivni, ali ni plačljivi i dramatični.

Takvo ga ponašanje može samo uplašiti i razljutiti. Ne gubite kontrolu, jer čak i ako nije zaljubljen, pokušajte ostati dostojanstveni kako n biste izgubili i prijateljstvo. Ne tjerajte ga da razmisli, već u svemu pronađite humor jer on uvijek olakšava situaciju. Ne tražite analizu, jer ćete tako udaviti njega, a povrijediti sebe.

Intimatemedicine.com.hr


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Seks i osjećaji

Znate li išta o swinganju, osim što imate najvjerojatnije pretpostavku da je to zamjena za varanje?

Dobar posao

Znamo da djeca, ali i odrasli postaju poput osoba s kojima se druže. Pa i kaže se 's kim si, takav si'.

Zanimljivosti

Izgradnja pouzdanih, jakih i, što je najvažnije, dugotrajnih odnosa nije lak zadatak.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.