Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Zapečene punjene tikvice s mljevenom puretinom

Osim ako im ne dodate začine, imaju relativno blag okus, što ih čini svestranim sastojkom za pripremu slatkih i slanih jela.

Tikvice su zeleno povrće koje prirodno sadrži malo kalorija, što je uglavnom rezultat visokog udjela vode u njima. Ova karakteristika čini tikvice izvrsnim izborom za dijete usmjerene na mršavljenje. Osim ako im ne dodate začine, imaju relativno blag okus, što ih čini svestranim sastojkom za pripremu slatkih i slanih jela. Možete ih, primjerice, peći na roštilju ili s drugim povrćem i mesom. Također se izvrsno slažu s biljnim mesnim alternativama, zadovoljavajući tako i vegetarijance i vegane. Ljubitelji prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata mogu ih čak koristiti za pripremu špageta.

Ako vam je dosadilo stalno raditi salate ili pripremati povrće, možete probati ove punjene tikvice. Priprema je prilično jednostavna, a rezultat će nadmašiti vaša očekivanja. Probajte!

Sastojci:

  • 3 tikvice srednje veličine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g mljevene puretine
  • 2 žlice sušenog origana
  • 1 žličica soli, ½ žličice papra
  • Pola luka srednje veličine, nasjeckanog
  • 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 jaje, lagano umućeno
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 90 g crnih maslina, narezanih na pola
  • 30 g sušenih rajčica, nasjeckanih
  • Pola šalice nasjeckanog bosiljka
  • 30 g parmezana

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Prerežite tikvice na pola te sa žlicom izdubite i postružite pulpu koju ćete kasnije iskoristiti.

U tavi, zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, dodajte mljevenu puretinu i pecite oko 5 minuta miješajući kako se masa razdvojila. Dodajte luk, češnjak, origano, sol i papar. Zatim dodajte odvojenu pulpu tikvica i pirjajte dok luk ne omekani i puretina izgubi roskastu boju.

Sklonite s vatre, umiješajte umućeno jaje, krušne mrvice, masline, sušene rajčice, ¾ bosiljka i pola količine parmezana. Dobro promiješajte.
Žlicom napunite prethodno izdubljene tikvice pripremljenom smjesom, stavite u posudu za pečenje. Pospite s ostatkom parmezana. Pokrijte folijom, pecite 30 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10-15 minuta. Pospite s ostatkom bosiljka, dodajte još parmezana po želji i servirajte toplo.

https://sweetsavoryandsteph.com/turkey-taco-stuffed-zucchini-boats/

Ne propustite

Gastronomija

Ova salata je vrlo aromatična i osvježavajuća, tako da je idealan izbor za tople dane te ide odlično uz roštilj

Gastronomija

Dva klasika, varivo od graha i purica s mlincima, i dalje su duboko u našim srcima. Danas ne moraš biti genije u kuhinji da...

Gastronomija

Želite li brzinski ljetni ručak ili laganu večeru imamo za vas palačinke od tikvica. Isprobajte ih - nećete požaliti!

Gastronomija

S obzirom na to da niste stigli pripremiti kraljevski doručak neka vam smoothie "priskoči" u pomoć.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.