Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Započelo snimanje filma Noćni brodovi

Igor Mirković režira hrvatsku verziju hita Mostovi okruga Madison.

U Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma Noćni brodovi, redatelja Igora Mirkovića koji s Elvisom Bošnjakom i uz suradnju Ognjena Sviličića, potpisuje scenarij ove melodrame.

Glavne uloge igraju Ana Karić i prvak slovenskog glumišta Radko Polič. Na filmu će im se pridružiti i dream team hrvatske i srpske kinemotografije: Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, a u maloj epizodnoj ulozi će zapjevati i slavni Jimmy Stanić.

Noćni brodovi ljubavna su priča o sedamdesetogodišnjim tinejdžerima koji su pobjegli od kuće. Ne bježe od roditelja, bježe od neizbježnog. Svim se preostalim snagama bore za romansu, za posljednju šansu da budu zaljubljeni. Ovo je njihov zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa, zadnji brod za Veneciju.Helana (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznat će se u domu za umirovljenike. U mjestu gdje život završava. U trenutku kad se to od njih više ne očekuje, ljubavna iskra se rasplamsala i on bježe iz tog sivog doma. Bježe u neregistriranom autu, skrivaju se od policije, sprijateljuju s motoristima, prikradaju se u hotel, kupuju kartu za brod. Ljubav još jednom dokazuje da granice ne postoje, pa ni one dobne.

“Ovo je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, ovo je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši“, izjavila je Ana Karić koja ovaj film opisuje kao hrvatsku verziju Mostova okruga Madison.Direktor fotografije na Noćnim brodovima je zagrebački snimatelj i profesor na ADU-u Silvestar Kolbas, a zagrebačka produkcijska kuća Studio dim glavni je producent kojeg snima u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, te produkcijama Bela film iz Ljubljane i Delirijum iz Beograda. Film je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, jednog od najvećih europskih filmskih fondova Eurimagesa, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma i TV Slovenija.

Noćni brodovi će se snimati šest tjedana u Zagrebu, Rijeci i na lokacijama oko Đurđevca, a hrvatska premijera planira se u siječnju 2012. godine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

‘Južni vjetar: Ubrzanje’  zasjeo na vodeću poziciju najboljeg regionalnog kino otvaranja, čime su oboreni svi mjerljivi rekordi gledanosti unazad 20 godina.

Zanimljivosti

VJEČNICI su 25. film iz Marvelovog filmskog svijeta i donose sasvim novu pustolovinu o deset superjunaka koji nikad dosad nisu bili viđeni na velikim...

Zanimljivosti

Južni vjetar najveći je hit suvremene srpske i regionalne kinematografije kojeg je pogledalo milijun i pol gledatelja u kinima, a po interesu koji vlada...

Zanimljivosti

Do sada smo u ulogama Batmana gledali legendarnog Michaela Keatona, Bena Afflecka, po mnogima najboljeg Batmana do sada Christiana Balea, a sada je mračnu ulogu preuzeo Robert...

Advertisement