Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Zaštita privatnosti doma

Osigurajte osobne stvari i otklonite sumnju da vas špijuniraju.

Privatnost vlastitog doma najsvetija je stvar svakog čovjeka. Ako već ne možemo imati mira i dovoljan osjećaj sigurnosti izvan njega, napravite si od doma vašu sigurnu oazu gdje ćete imati potpunu privatnost, te se osjećati opušteno, a na sigurnom će biti i vaše dragocjenosti.

Protuprovalna vrata, senzori pokreta i video kamere su najkvalitetnija, ali i skupa rješenja – kupnja i instalacija zahtjeva i po nekoliko desetaka tisuća kuna. Gadgeti, koje predstavljamo nemaju takvu učinkovitost i kvalitetu, ali njihova glavna taktika obrane su nepredvidljivost i jednostavnost koju lopov ne očekuje.

Neočekivani sefovi

I među kriminalcima ima pametnih i školovanih pojedinaca koji su svoju inteligenciju i znanje odlučili usmjeriti protiv društvenih normi i pravila ponašanja. Ali ruku na srce, većina ih i nije previše vremena posvetila znanju i učenju.

Kako cijeli život izbjegavaju knjigu, jedno od posljednjih mjesta gdje će se upustiti u potragu za dragocjenostima su knjige. Dvije knjige su spojene, a umjesto stranica, "knjiga" ima prazan prostor u koji možete staviti svoje velike vrijednosti manjih dimenzija. Cijena ovih "knjiga", koje će kriminalci vjerojatno izbjeći u širokom luku, je oko 170 kuna.

Drugi sef gadget izgleda kao najobičnija utičnica za kućanski aparat. Razlika je u tome što kroz nju ne prolazi struja već vam pruža sigurno mjesto za držanje ušteđevine i drugih vrijednih sitnica poput nakita.

Ako će lopovi tražiti sef, najvjerojatnije će tražiti iza slike, a vaš novac će im biti cijelo vrijeme pred nosom. Mala varka će vas koštati samo 40 kuna.

Detektor kamera

Tražite stan, za početak samo za najam. Pronašli ste jedan koji vam se sviđa, lokacija je odlična, a ni cijena najamnine nije visoka, možda čak malo i preniska.

Gazda je ljubazan i simpatičan, ali vas nekako čudno gleda i ne ulijeva povjerenje. Tko zna, možda je najamnina tako niska jer više ne može čekati kako bi zadovoljio svoju potrebu za voajerizmom.

Ne niste paranoični, ali zašto ne bi bili sigurni? Ako sumnjate da vas netko u kući ili uredu planira snimati, za 125 kuna možete naručiti detektor kamera.

Ovaj gadget veličine privjeska za ključeve pomoći će vam da istragu uspješno privedete kraju. Kada senzor na detektoru uhvati signal kamere, upozorit će vas preko LED diode koja se na njemu nalazi.

Neće vam biti ugodno znati da netko želi pratiti svaki vaš pokret, ali ćete bar tome stati na kraj.

Pssst, netko sluša…


Kakvih danas sve poremećenih umova ima, ne bi nas začudilo da nekima od njih sama slika nije dovoljna. Ova napravica idealan je izbor za hotele, urede ili kuće ako imate razloga vjerovati da vas netko prisluškuje.

Kada ga upalite, preko LED displaya će vam javiti gdje se točno nalazi mikrofon. Dovoljno je kvalitetan da „čita“ zvukove u rasponu od 50 megaherca do tri gigaherca u što spada većinu jednostavnih, ali i malo kompliciranijih uređaja za špijuniranje.

Cijena putem interneta mu je oko 400 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Nakon što ugradite krovni prozor, odmah ćete prepoznati prednosti toga da u vaš dom prirodna svjetlost ulazi odozgo.

Zanimljivosti

Kako bi se u Hrvatskoj omogućilo jednostavno anonimno prijavljivanje uličnog uznemiravanja i nasilja, aplikacija Safecity koja je nastala u Indiji prije deset godina, dobila...

Moj dom

Ako još niste sigurni kako možete oplemeniti kutak u kome stanujete, predlažemo nekoliko aktualnih trendova i dizajnerskih rješenja.

Moj dom

UP Candle Design spaja modernu tehnologiju poput 3D printera u proizvodnji svijeća s tradicionalnim tehnikama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.