Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Zašto bismo trebali spavati goli?

Ginekolozi svojim pacijenticama savjetuju da spavaju bez donjeg rublja kako bi koža mogla disati

Spavanje u donjem rublju nije dobro ni za žene ni za muškarce, tvrde američki liječnici, pojašnjavajući da zbog znojenja može doći do infekcija na koži, a muškarci mogu imati i problema s plodnošću.

Ginekolozi svojim pacijenticama savjetuju da spavaju bez donjeg rublja kako bi koža mogla disati. Upozoravaju da se, ukoliko su intimni dijelovi tijela stalno prekriveni, osobito tkaninom koja ne apsorbira vlagu, stvara idealna podloga za razmnožavanje bakterija i gljivica. Zbog toga im savjetuju da, ako spavaju u gaćicama, odjenu široke pamučne, da one “ružne”, baš kakve su nosile njihove bake.

Za muškarce ishod može biti još ozbiljniji. Dr. Brian Steixner, direktor Instituta za zdravlje muškaraca u državi New Jersey kaže da spavanje u uskim gaćama kod muškaraca može rezultirati razvojem bakterija, ali i ozbiljnim problemima s plodnošću.

10 razloga zašto spavati gol!

  1. Medicinski razlog za spavanje gol je što sa hlađenjem tijela tokom noći opada i razina kortizola, koji može biti uzročnih mnogih zdravstvenih tegoba, od problema sa spavanje do prekomjerne tjelesne težine.
  2. Mnogo vremena provodimo pokušavajući sakriti tjelesne nedostatke, tako da često zaboravljamo koliko je dobar osjećaj biti gol. Noć je idealno vrijeme za zaboravljanje na nedostatke.
  3. Spavanje bez odjeće potiče otpuštanje hormona rasta koji će poboljšati gustoću vaših kostiju, ojačati imunitet i osnažiti unutarnje organe.
  4. Temperatura tijela tokom noći će biti nešto niža u usporedbi sa spavanjem u odjeći čime ćete duže ostati mladi i biti plodniji.
  5. Izravan kontakt sa kožom vašeg partnera povećat će izlučivanje oksitocina, hormona sreće.
  6. Osim izlučivanja oksitocina i boljeg seksualno života i vaš život preko dana će biti kvalitetniji, a odnos s partnerom intimniji.
  7. Spavajući goli poboljšavate i svoje intimno zdravlje i smanjujete opasnost od infekcija jer dopuštate svom intimnom području da slobodno diše.
  8. Golotinja je itekako korisna i za muškarce. Temperatura u testisima će ostati niža, pa će njihova sperma biti zdravija i kvalitetnija, a samim time i šanse za trudnoću veće.
  9. Svakoj ženi pomisao na manje rublja za pranje zvuči privlačno, zar ne?
  10. Spavanje gola po ljeti jedini je način da izbjegneš nervozne ispadne sama prema sebi jer više ne znaš kako se rashladiti.
Izvori: sretna.hr, index.hr

Više

Duh i tijelo

3 savjeta za ekspresno putovanje u zemlju snova.

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Savjeti stručnjaka

Nesanica zaista može izluditi – čini nas umornima i nervoznima, opstruira u izvršavanju svakodnevnih životnih zadataka, smanjuje produktivnost i iscrpljuje.

Seks

Ovaj nimalo zabavan poremećaj sna znan kao seksomnija ili seks tijekom spavanja poseban je tip parasomnije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.