Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Zašto je seks s bivšim tako dobar?

Donosimo vam točno 7 razloga zašto je ovaj doživljaj često toliko privlačan.

Preboljeti prekid nije jednostavno, a posebno kada je seks u vezi bio dobar. Iako potpuno svjesni razloga zbog kojih odluče prekinuti vezu, ideja o seksu s bivšim privlačna je i muškarcima i ženama. Mnogi maštaju upravo o seksu s bivšim partnerom, a iskušenje je još veće ako ste oboje sami. Dobro se poznajete, već ste to napravili, nema iznenađenja, a sada više nema pritiska i osjećaja obaveze u vezi. Ionako više ništa ne očekujete, pa se pitate zašto ne? Seks s bivšim rijetko kada je dobra ideja, a ipak je jedno od najvećih iskušenja koje potiču ljudski libido. Donosimo razloge zašto je ovaj doživljaj toliko privlačan.

1. Sigurnost

Prekid veze često ostavlja emocionalne ožiljke zbog kojih se bojimo otvoriti nekoj novoj osobi. U dobro poznatom naručju bivšeg partnera osjećamo se sigurno, a često nam je upravo taj osjećaj bliskosti nedostajao više nego sam seks.

2. Poznat teren

Ako je prošlo dovoljno vremena nakon prekida, a oboje ste sami, pitate se zašto ne iskoristiti nešto za što znate da je dobro. Poznajete se, nema potrebe za impresioniranjem i razmišljanjem što druga osoba voli i nema straha od neugodnih iznenađenja u krevetu.

3. Nedostatak samopouzdanja

Možda ste izgubili samopouzdanje, a ponovni susret s nekim kome ste privlačni, trenutno vam daje injekciju samopouzdanja. Ovo ne mora biti loše ako ste sami, ali ako se već viđate s nekim novim, nemojte da vam seks s osobom koja ionako nije za normalnu vezu, upropasti novu vezu.

4. Zaključak veze

Iako smo svjesni svih razloga zašto ne želimo biti s tom osobom, teško nam je zaboraviti je. Ponekad smatramo da bi nam još samo jedan seks s bivšim pomogao da ga konačno prebolimo.

5. Nema odgovornosti

Sada kada više niste u vezi, imate priliku za seks, a da zauzvrat ništa ne morate. Ne morate se javljati idući dan niti izlaziti na spojeve. Imati prijatelja s povlasticama je jedno, ali seks s bivšim može vam dati osjećaj da ste i dalje u vezi, ali ne s osobom s kojom želite biti.

6. Usamljenost

Seks je intiman doživljaj koji budi vrlo jake emocije, posebno s nekim koga ste voljeli. Možda vam bivši nedostaje, a možda više ne osjećate ništa prema njemu, ali seks će vas još više zbližiti, a na kraju će sve opet završiti kao prvi put.

7. Pokušaj pomirbe

Ako je jedna strana još zaljubljena u bivšeg i još ima jake osjećaje, ponekad smatra da će tako vratiti bivšeg. Prije nego se upustite u ovu avanturu, dobro razmislite što zapravo želite i očekujete, ali i kakvu poruku dajete drugoj osobi. Najvažnije je da budete iskreni prema sebi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Položaj 69 je međusobna radnja i zato nije pošteno da jedan od vas teško radi dok drugi samo uživa.

Život u dvoje

Neke mane i nisu tako loše, čak ih muškarci i vole.

Seks

LELO je oduvijek inovator, pomičući granice i izazivajući konvencije.

Seks

Fetiši možda nisu za svakoga: mnogi od nas ne smatraju se članovima BDSM zajednice, ali neke nas stvari mogu uzbuditi manje ili više od...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.