Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Zašto muškarci varaju?

Odgovor na vječno pitanje zašto muškarci u vezama varaju zanima svaku ženu.

Odgovor na vječno pitanje zašto muškarci u vezama varaju zanima svaku ženu. Često ni sami muškarci ne znaju koji je razlog zašto su prevarili svoje partnerice. Istraživanja pokazuju da su razlozi isti danas kakvi su bili i prije 50 i više godina. Je li muškarcima u genetskom kodu zapisano da će varati ili su razlozi ipak malo dublji? Muškarci često potpuno razdvajaju seks i ljubav. Varaju i u braku i u ozbiljnim vezama, a najčešće se iz muških usta čuje da oni jednostavno nisu stvoreni da budu monogamni. Razlozi zašto je došlo do prevare u pojedinoj vezi često su kompleksni, ali neki su zajednički svim muškarcima koji traže zabavu izvan veze ili braka. Donosimo vam neke od najčešćih razloga zašto muškarci varaju.

1. Užitak lova

Kad su u vezi, muškarcima je i dalje potreban osjećaj zavođenja svoje partnerice. Muškarci žude za uzbuđenjem i ako ga ne dobiju kod kuće, vjerojatno će ga potražiti negdje drugdje. Ovaj razlog je čest kod muškaraca koji su se prerano oženili ili misle da su propustili nešto u prošlosti.

2. Prigovaranje i svađanje

Nitko ne voli slušati stalno prigovaranje i kritiziranje. Muškarcima je posebno važno da osjećaju da ih partnerica poštuje. Ako ga ona svaki put kad dođe s posla napada, kritizira ili potiče svađu, on će se osjetiti bespomoćnim i odustat će od stalnog pokušaja ispričavanja. Moguće je da će potražiti utjehu kod osobe koja ga bolje razumije.

3. Nedostatak samopouzdanja

Najbrži lijek za njegov nesigurni ego je seks. Ako se više ne osjeća poželjan i zanimljiv svojoj partnerici, potražit će utjehu u seksu s drugom ženom koja pokazuje zanimanje za njega.

4. Nestanak fizičke privlačnosti

Često muškarci ulaze u vezu s ženama koje im se čine da su savršene za ozbiljnu vezu, a bez velike fizičke privlačnosti. Muškarci su vizualna bića i smeta ih kad primijete da se njihova partnerica zapustila i da se više ne sređuje za njih. Samo zato jer ima dečka ili muža nije razlog da se žena može prestati truditi.

5. Isprobavanje novih stvari

Mnogi muškarci imaju skrivene želje i maštarije koje njihova partnerica ne želi ostvariti s njim. Postoje različiti razlozi zašto im jedna žena nije dovoljna i požele isprobati seks s drugim ženama. Druge žene imaju drugačiju građu tijela, drugačije izgledaju i imaju drugačije seksualne navike. Muškarci često varaju kad nisu zadovoljni seksualnim životom s partnericom.

6. Uzbuđenje

Osjećaj opasnosti da će biti otkriveni daje im novo uzbuđenje u životu. Igranje s vatrom budi u muškarcu instinkt pračovjeka. Zbog trenutnog osjećaja da je učinio nešto zabranjeno i uzbudljivo, muškarac je često spreman riskirati dugogodišnju vezu.

7. Dosada

Muškarci ponekad varaju samo da bi vidjeli hoće li uspjeti ostati neotkriveni. Također, ako su u prošlosti varali i uspjeli su se izvući jer su im partnerice oprostile, moguće je da opet počine preljub.

8. Osveta

Ako je muškarac povrijeđen i prevaren od svoje partnerice, najlakši način da preboli prevaru je seks s nekim drugim. Muškarci često prevare partnericu zbog ljutnje, straha i usamljenosti. Lakše im je upustiti se u preljub nego suočiti s osjećajima i partnericom.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: zašto muškarci imaju ljubavnice | bruinrow

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Očekivanje da partner čita naše misli i želje zasigurno ne vodi dobrom seksu.

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Seks i osjećaji

Bradavice: svi ih imamo, ali unatoč njihovom potencijalu za užitak, bradavice su stoljećima predmet kontroverzi.

Obitelj

Udomiteljstvo, kao specifičan oblik privremene izvaninstitucionalne skrbi, pruža djetetu mogućnost rasta i razvoja u okružju prihvaćenosti i podrške

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.