Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Zašto naljepnice umjesto gelova za nokte?

Gelovi za nokte štetni po zdravlje

Sve veća svijest o štetnosti gelova za nokte otvorila je prostor za nastanak novog trenda. Iako su polemike o lošim stranama ovog beauty trenda pokrenute tek nedavno, zabrinutost poklonica lijepo obojenih noktiju, oduvijek je bila prisutna. Stavljanje nepropusnog sloja gela na nokte te izlaganje istih UV zračenju svaka dva tjedan, uostalom, ne ulijeva baš povjerenje.

‘Svaka manikura ostavljena na noktima duži period predstavlja opasnost za vaše zdravlje jer nemate uvid u promjene koje se događaju na vašim noktima’, naglašava asistentica profesora dermatologije na New York University School of Medicine dr. Chris Adigun.

naljepnice tekst 11Naime, prema istraživanju Skin Cancer Foundationa ultraljubičasto zračenje kojem izlažemo nokte tijekom geliranja može prouzročiti rak kože, ali i njezino prerano starenje i hiperpigmentaciju.

Opasnost se krije i u kemikalijama koje su osnovni sastojak lakova te acetonu koji se koristi za skidanje gel manikure. Tako neki lakovi sadrže metil akrilat koji se često povezuje s pojavom kontaktnog dermatitisa, dok oba ova elementa uzrokuju stanjivanje i lomljivost noktiju.

naljepnice tekst 1Vođeni time beauty stručnjaci su osmisli zdraviji i jednostavniji način za uljepšavanje noktiju. Radi se o naljepnicama koje omogućuju jednostavno postizanje zavidne manikure. Iako se radi o relativno jednostavnom postupku nanošenja važno je zadržati preciznost i ne gubiti živce.

Naljepnice se nanose na nelakirane čiste nokte. Stoga prije nanošenja izbjegavajte primjenu ulja, krema ili sličnih preparata za ruke. Bitno ih je polako lijepiti kako biste izbjegli stvaranje mjehurića zraka. Naljepnice od laka bez problema mogu neoštećene trajati i 5 do 7 dana dok one od folije ovise o kvaliteti lijepila te ujedno o vještini stavljanja. Odaberite svoj najdraži uzorak, bacite se na posao i ne zaboravite ih lijepiti od korjena noktiju.

naljepnice tekst 2Kako biste osigurali dugotrajnu manikuru, poslužite se malim trikom. Naljepnice nemojte izrezati odmah na vrhu noktiju već ih ostavite duljima te ih presavinite na unutrašnju stranu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Dizajn

Cloud and Co slavi smjelost svog stila nakita s novim dizajnerskim komadima koji će ukrasti pažnju svih kreativaca i ljubitelja vrhunskih modnih dodataka.

Darivanje

GravidonA je dodatak prehrani specijalno dizajniran za majku i bebu, koji osim što sadrži sve važne vitamine i minerale koji zadovoljavaju potrebe organizma trudnice...

Putovanja

Boravak djece gratis, kupanje do mile volje, opuštanje u saunama, animacijski programi, izleti, puni pansion, masaže i tretmani… Tako izgleda obiteljski odmor u Termama...

Zdravstveni karton

Tu se smjestila novootvorena Poliklinika Duduković & Kisić koju zajednički vode plastični, rekonstruktivni i estetski kirurzi dr.sc. Mladen Duduković i dr. Hrvoje Kisić.

Advertisement