Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Iva Sabolek: Zašto nešto želite?

Vaša namjera mora biti iskrena i čista želja iz srca

Svi mi svaki dan nešto želimo. Želje nam se javljaju samo tako! Želim ovo, želim ono… A zašto to nešto želimo, o tome ne razmišljamo. Iza svake te želje se nalazi razlog tog vašeg nastojanja da to privučete k sebi. Ta pozadina ili namjera koja stoji iza vaše želje će omogućiti ili onemogućiti da postignete ishod kakav želite. Što to znači? Pa ima ona jedna stara izreka: ‘Ne traži kruha nad pogačom’.

Vaša namjera mora biti čista, iskrena iz srca, blagotvorna za vas i za druge, ne smije biti iz nekog straha ili očaja ili da je pozadina manipulacijska. Dakle, ako niste do sada razmišljali o razlogu zbog kojeg nešto želite, vrijeme je da počnete.

Kada je čovjek u strahu ili očajanju i s tog stajališta želi nešto, ono što se dešava je da su motivi proizašli iz toga puni sumnje i negativne energije. U minusu ste u banci, prijeti vam pljenidba nekretnine, stečaj, otkaz, bolesna vam je draga osoba ili vi, ostavljeni ste od partnera, strašno ste opterećeni i uznemireni zbog posla, kod kuće ili nečeg drugoga.

sabolek tekst

Što god to bilo, ono što želite i činite su, kako bi se reklo, trzaji iz očaja. Što se u takvim situacijama dešava? Svjesni um ne zna kako da se s tim nosi. On jednostavno to prepušta podsvijesti. A ona nađe obrazac i emociju i tako i reagira. Čega ima više-po tome ćete reagirati.

Postoje dvije emocije. Samo dvije, sve ostalo su osjećaji. Jedna emocija je strah, a druga ljubav. I jedna i druga imaju jaku energiju. Ljubav-pozitivnu i konstruktivnu. Strah-negativnu i razaračku. Gorivo koje pokreće iskrenu i čistu želju je iskrena, čista i časna namjera. Tu onda dolaze u susret i druženje: nada, vjera, polet, entuzijazam, veselo uzbuđenje i svi ostali pozitivni i lijepi osjećaji.

Želite novi posao, bolji, s boljom plaćom, u ljepšem i ugodnijem okruženju, posao koji će vam ispuniti život i s kojim ćete se osjećati zadovoljno dok ga obavljate. Opet postoji samo lijevo ili desno. Ono što se može desiti je da je ta vaša želja iskrena, iz srca, stvarno znate da ste zaslužili da svoje sposobnosti izrazite negdje na kreativan način, znate da ste zaslužili i plaću primjerenu vašim ulaganjima sebe u taj posao, znate osjećaj opuštenosti i ugodne u društvu poslovnih suradnika s kojima timski radite. A može se desiti da se toj vašoj želi prikrade druga misao, sumnja: ma to je nemoguće ili što god to bilo. Ukoliko postoji u vašem umu suprotstavljanje u toj vašoj namjeri, koja će pobijediti?

sabolek teksr 2

Najbolje bi i najidealnije bilo da postoji samo pozitivna energija u toj vašoj namjeri. Tada iza toga svega stoje one sve pozitivne emocije i ta ‘bitka’ je za vas već dobivena. Neki ljudi imaju stajalište kada izraze želju u svom umu ili na glas, da to što žele, ne zaslužuju. Ma zaslužujete sve. Tko vam što smije braniti? Tko vam može ili smije reći što zaslužujete, a što ne? Pa tko vam brani da želite i da smatrate da to i zaslužujete?

Gdje ste stvorili negativne obrasce da novac kvari ljude, da previše sreće završi loše, da nesreća dolazi tri puta, da nakon šezdesete starite, da vaš partnerski život prestaje nakon četrdesete ili što god mislite? Zašto vaš susjed zaslužuje veću kuću od vas? Zašto vam je prijatelj bogatiji od vas? Zašto se vi vozite u tramvaju, a netko u autu? Zašto radite prekovremeno i niste za to plaćeni? Zašto bi se vi morali nekome dokazivati da ste bolji i da zaslužujete neke stvari? Što je iza toga, to se upitajte. Što vam ti odgovori otkrivaju o vama?

Znam da su moja objašnjenja lako razumljiva, pa evo jednog primjera. Žena ste i baš si želite namazati usta jarko crvenim ružem. Ako vam je odgovor: ma nije to za tebe, od kuda vam? Zašto to nije za vas? Da li zato što je obrazac koji je većina žena čula da crveni ruž na ustima pokazuje manjak moralnosti?

crveni ruz1Od kuda vam taj osjećaj straha, nelagode, nedostojnosti i da to nije u redu, da li je to vaše? Ma nije. To proizlazi iz nečije tuđe stvarnosti. Nije istina da vi to doista tako mislite jer vas ja pitam: a od kuda vam takvo mišljenje?! Bez obzira tko je krivac za taj obrazac, roditelji, okolina, društvo, vi ne morate prihvaćati njihovu istinu. Ponovo vas pitam, da li je to vaša istina, baš vaša?!

Ovim primjerom vam dokazujem da imate pravo na sve. To da li ste nečega vrijedni i dostojni ne određuju moralna, crkvena, društvena ili genetska pravila. To da ste svega dostojni i vrijedni i da imate pravo na sve-to je vaše božansko nasljeđe i to vam nitko ne može uzeti ili dati! Na to imate pravo.

Dakle, razlog i namjera vaše želje mora biti iskrena i čista želja iz srca, na dobrobit vama i svima oko vas.
Na sve imate pravo. Pitanje je samo koliko ćete i čega uzeti za sebe.

www.hipnoza-hipnoterapija.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Vaši talenti i potencijal, vaše sposobnosti, vaša kultura, način života i razmišljanja, vaša religija i boja kože čine jedinstvenu perspektivu!

Zanimljivosti

Sljedećih šest obrazaca ponašanja su najčešći, a oni vam oduzimaju duševni mir.

Zanimljivosti

Uzmite papir i olovku i pišite prvu stvar koja vam padne na pamet.

Duh i tijelo

Zabrinutost je instinktivan mehanizam uma želja koji se odnosi na preživljavanje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.