Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Zašto nije sramota dočekati Novu u krevetu?

A gdje ideš za Novu??“ pitanje je koje dobijem pet puta dnevno.

Proteklih smo deset dana svi ufurani u blagdansko raspoloženje, tradicije, velike planove po povratku u rodni grad za Božić, izlaske, a o dočeku Nove godine nećemo ni pričati. Nakon nedjelje i ponedjeljka s punim Facebookom skoro pa istih blagdanskih čestitki koje uključuju bor, kolače i životinje (priznajem, i ja sam jedna od njih zajedno s mačkama i psima) od utorka ujutro isti mi je preplavljen bombastičnim naslovima za Novu godinu.

Kako se najbolje našminkati za doček Nove godine? Top 5 šljokica i ruževa za nezaboravnu noć u godini! Saznajte koje su najtraženije haljine za najuzbudljiviji tulum u gradu! A gdje su tek frizure, cipele, torbice, parfemi, trepavice, nakit…? Kraj toga imamo dio ekipe koji svakodnevno objavljuju članke, statuse i fotografije kako bi stali na kraj petardama i spasili životinje – potpisujemo! Ok, ali ne s pet objava dnevno, da se razumijemo. I ona krajnja skupina koja lajka i dijeli sav sadržaj, kao i što ide na svaki događaj koji uključuje „ostanak kući u krevetu“ i izruguje se svima koji se pripremaju za najveći i najluđi tulum u godini.

„A gdje ideš za Novu??“ pitanje je koje dobijem pet puta dnevno. „Ne znam. U krevetu valjda…“ i šok na njihovim licima. Ja iskreno ne vidim ništa sporno u tome. Ako se osvrnem na proteklih nekoliko mjeseci, sjetivši se da sam i cijeli Advent radila te po prvi put u životu provela samo tri dana za Božić s obitelji, ne vidim apsolutno ništa loše u tome da Novu godinu dočekam pod dekicom, s dobrim filmovima, u toplome, uz vino po svom ukusu ili čak kakao!

Pozitivne strane ostanka doma su: ne moram se šminkati, ne moram kupovati novu haljinu (jer tko će u Novu ući sa starom haljinom jel…), ne moram se brinuti kako ukrotiti kosu, hoću li se smrznuti, hoću li ostati gladna ili žedna… Hoće li biti alkohola koji ja pijem, a što ako budem htjela sok, kome će za Novu godinu pasti na pamet da kupuje sok?! Ne moram se brinuti kako stići doma kad ne možeš taksi dobiti barem sat i pol, a drugi dan ću se probuditi svježa i odmorna u normalno vrijeme.

Realno, ni jedna Nova godina mi nikada nije bila tako nezaboravna i luda noć. Godina ima 365 dana i nebrojeno puno dana i izlazaka su mi bili bolji nego sam doček. Zato što postoji taj neki društveni pritisak i forsiranje dočeka Nove te „luda i nezaboravna noć“ zar svi moramo ići slaviti tu noć s hrpom neznanaca? Gdje su vam rođendani, proslave položenih ispita, organizirani tematski tulumi, slavljenje ničega eto jer nam se hoće? Te izlaske koji nam zaista budu nezaboravni zaboravljate zbog jedne isforsirane noći?

Ne. Ove godine nisam raspoložena za slavlje. Ove godine ne želim biti smrznuta i okružena neznancima uz glazbu koja mi probija bubnjiće. I to je sasvim u redu. Znam da vas ima još takvih. Nije sramota ostati doma u udobnosti i toplini svoga doma sa svojim najdražim i dočekati Novu godinu daleko od klubova i „nezaboravnih“ tuluma.

Anja Mihaljević

Više

Seks

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Duh i tijelo

Konstantan pritisak, strah od isključivanja, stalna borba s rokovima, manjak slobodnog vremena realnost su za mnoštvo zaposlenika kako u velikim kompanijama tako i među...

Trendovi

Nova godina je savršena prilika da odjenete sve one šljokičaste haljine, glamurozne kombinacije ili svečana odijela i uparite ih s visokim potpeticama, večernjom šminkom...

Zanimljivosti

Stres. Riječ koja se čuje gotovo svakodnevno - suradnici, članovi obitelji i prijatelji žale se kako puno rade i pod stalnim su stresom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.